Skip to ContentSkip to Navigation
Centre of expertise In the LEAD
Faculty of Economics and Business
In the LEAD Blog
Header image In the LEAD
Harry Garretsen en Janka Stoker

Podcast Leiderschap in Onzekere Tijden: aflevering 38 over AI en leiderschap van de toekomst

Datum:21 juni 2024
Bijna de helft van alle banen wordt in de nabije toekomst geraakt door AI. Over 10 jaar is 30 procent van alle banen geautomatiseerd." Onderzoekers duikelen over elkaar heen met voorspellingen. Kloppen de voorspellingen en wat betekent kunstmatige intelligentie voor leiderschap? En verdwijnt de zogenaamde leemlaag van middelmanagers? Janka Stoker en Harry Garretsen bespreken het met presentator Edwin Mooibroek in aflevering 38 van hun podcast Leiderschap in Onzekere Tijden.
Janka Stoker, hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering

Interview Janka Stoker: Europa kent meer premiers zoals Dick Schoof, zonder politieke ervaring: wat zijn daarvan de risico's?

Datum:14 juni 2024
Dick Schoof staat bekend als de macher onder de topambtenaren: zeer behendig in zijn vak. De beoogde nieuwe premier van Nederland heeft alleen geen politieke ervaring. Hoe gebruikelijk is gebrek aan politieke ervaring voor een premier? En wat zijn de gevolgen? Daar is grootschalig onderzoek naar gedaan. De Volkskrant sprak erover met Janka Stoker, hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering.
Harry Garretsen, hoogleraar International Economics and Business

De Amerikanen doen het niet beter dan Europa: artikel NRC

Datum:14 juni 2024
Bedrijven vergelijken de situatie in Europa met die in Amerika, en klagen over de concurrentiekracht van de EU. Maar dat is lang niet altijd terecht, stellen verschillende experts, waaronder Harry Garretsen, in een artikel van de NRC.
Harry Garretsen en Janka Stoker

Podcast Leiderschap in Onzekere Tijden: aflevering 37 over een nieuw kabinet en nieuw beleid

Datum:11 juni 2024
Een nieuwe regering betekent nieuwe plannen. Waar in de ene sector gejuich klinkt, slaat in de ander de onzekerheid toe. Voor sommigen is de ommezwaai heel fors.Hoe voorkom je paniek, doe je de juiste dingen en zorg je ervoor dat talent dat de bui ziet hangen niet alvast wegloopt? Janka Stoker en Harry Garretsen bespreken het met presentator Edwin Mooibroek in aflevering 37 van hun Podcast Leiderschap in Onzekere Tijden.
Janka Stoker en Harry Garretsen

Tussen nationale ambities en een krachtige EU: column in het FD

Datum:04 juni 2024
‘Brussel’ is niet langer de grote boeman voor partijen op de rechterflank, zolang ze er maar hun eigen politieke doelen kunnen verwezenlijken. Voor de positie van Europa op het wereldtoneel is dat een doodskus, stellen hoogleraren Janka Stoker en Harry Garretsen in hun nieuwe column voor het Financieele Dagblad.
Boekomslag Goede Leiders in Onzekere Tijden

NRC-column Ben Tiggelaar: Leiderschap in turbulente tijden: niet ‘ik’, maar ‘wij’

Datum:04 juni 2024
Duiders van de huidige tijd zeggen dat we leven in een polycrisis en een permacrisis. Er spelen veel uitdagingen tegelijk – oorlog, migratie, vergrijzing, klimaatverandering, de opkomst van AI – en dat blijft nog wel even zo. Hoe gaan we hiermee om en wat voor leiderschap hebben we daarbij nodig? Ben Tiggelaar schrijft erover in zijn NRC column en haalt daarbij het onderzoek (en het tweede boek) van Janka Stoker en Harry Garretsen aan.
Janka Stoker

Janka Stoker bij NOS Met het Oog op Morgen om te praten over de zoektocht naar een nieuwe premier

Datum:28 mei 2024
De vier leiders van de coalitiepartijen kwamen maandag weer samen met formateur Richard van Zwol. Na vorige week ligt de vraag nog nadrukkelijker op tafel: wie gaat toch dit nieuwe kabinet leiden? En onder welke voorwaarden? Een ingewikkelde kwestie - zo blijkt. Hoogleraar leiderschap en organisatieverandering Janka Stoker was te gast bij NOS Met het Oog op Morgen om erover te praten.
Presentator Edwin Mooibroek (links) en Johan Remkes (midden) in gesprek met Janka Stoker en Harry Garretsen

Podcast Leiderschap in Onzekere Tijden (live): aflevering 36 met gast Johan Remkes

Datum:21 mei 2024
Johan Remkes zegt dat de partijen in het politieke midden weer terugmoeten naar hun eigen kernwaarden, inclusief zijn eigen VVD. In een speciale aflevering van de podcast Leiderschap in Onzekere Tijden praat hij frank en vrij over de formatie, onze democratie, de teloorgang van het politieke midden en het gebrek aan zuiverheid in de politieke arena.
Janka Stoker

Janka Stoker bij EenVandaag radio om te praten over het nieuwe coalitieakkoord en de premierskandidaat

Datum:16 mei 2024
Na maanden onderhandelen is er nu een coalitieakkoord. Waar zaten de pijnpunten en wie wordt de nieuwe premier? En wat moet een premierskandidaat kunnen om daadwerkelijk de rol van premier te vervullen? EenVandaag praatte erover met diverse experts, waaronder hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering en In The LEAD directeur Janka Stoker.
Harry Garretsen en Janka Stoker

Podcast Leiderschap in Onzekere Tijden: aflevering 35 over polycrisis, ferme taal en autocraten

Datum:14 mei 2024
Hoe effectief is autocratisch leiderschap? En hoe gaan we om met politici die onwaarheden vertellen? Janka Stoker en Harry Garretsen bespreken het met presentator Edwin Mooibroek in aflevering 35 van hun Podcast Leiderschap in Onzekere Tijden.