Skip to ContentSkip to Navigation
Expertisecentrum In the LEADOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Expertisecentrum In the LEAD

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Expertisecentrum In the LEAD

Geavanceerd onderzoek naar de effectiviteit van leiderschap

Leiderschap is cruciaal voor het functioneren van zowel organisaties als de samenleving. Als expertisecentrum In the LEAD (Leadership, Evidence, Advice & Data) bieden wij 1) state of the art onderzoek voor organisaties over de effectiviteit van leiderschap en 2) advies op maat, colleges en lezingen voor organisaties en professionals.

Het is onze missie om organisaties en strategische leiders middels wetenschappelijk onderzoek en onderwijs te ondersteunen bij het maken van doeltreffende keuzes, waarbij de context van organisaties en leiders nadrukkelijk centraal staat. Wij verweven hiervoor de inzichten van onze economen, leiderschaps- en managementwetenschappers en leveren helder, op onderzoek gebaseerd advies. Lees meer over onze missie en visie.

  • 'Goede leiders zweven niet': Dit boek is onmisbaar voor managers en (politiek) leiders die in de spiegel durven kijken en echt verschil willen maken. In oktober in de boekhandel, vanaf nu alvast te reserveren!

Blog

Interview NRC: kunnen managen maakt nog geen goed leider
Datum:26 september 2018

Met alle boeken over leiderschap die verschenen zijn, zou je hele bibliotheken kunnen vullen. En toch misten Janka Stoker en Harry Garretsen, beiden als hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen gespecialiseerd in het onderwerp, er nog een. Dat schreven...

Leaders did react, but didn’t change | The effect of the 2008 financial crisis on leadership
Datum:26 september 2018

This month is the 10th anniversary of the start of the 2008 financial crisis. The fall of  Lehman Brothers on 15 September 2008 impacted on the entire global business world, and was the trigger for  the so-called Great Recession. Economists have been racking...

In het nieuws: onderzoek kwaliteit van het management in Nederland
Datum:10 september 2018

Vanuit In the LEAD hebben Lotte de Haan, Harry Garretsen en Janka Stoker samen met RaboResearch de kwaliteit van managementpraktijken in het Nederlandse bedrijfsleven voor het eerst grootschalig en internationaal vergelijkbaar onderzocht.

Agenda

Alle evenementen

Janka Stoker

Harry Garretsen

In de media

Onze samenwerkingspartners

Expertisecentrum In the LEAD
Samenwerkingsinstituten
printView this page in: English