Skip to ContentSkip to Navigation
Expertisecentrum In the LEADOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Expertisecentrum In the LEAD

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Expertisecentrum In the LEAD

Geavanceerd onderzoek naar de effectiviteit van leiderschap

Leiderschap is cruciaal voor het functioneren van zowel organisaties als de samenleving. Als expertisecentrum In the LEAD (Leadership, Evidence, Advice & Data) bieden wij 1) state of the art onderzoek voor organisaties over de effectiviteit van leiderschap en 2) advies op maat, colleges en lezingen voor organisaties en professionals.

Het is onze missie om organisaties en strategische leiders middels wetenschappeljk onderzoek en onderwijs te ondersteunen bij het maken van doeltreffende keuzes, waarbij de context van organisaties en leiders nadrukkelijk centraal staat. Wij verweven hiervoor de inzichten van onze economen, leiderschaps- en managementwetenschappers en leveren helder, op onderzoek gebaseerd advies. Lees meer over onze missie en visie.

Blog

Tussenstand voor Rutte III
Datum:14 mei 2018

Rutte III is ruim een halfjaar aan het werk. Echt grote besluiten zijn er nog niet genomen, maar er zijn al wel moties van wantrouwen en afkeuring ingediend door de oppositie in verschillende debatten. Aan de andere kant; draait dit kabinet wel de gaskraan...

Koopman Rutte speelde voor dominee - en dat pakte verkeerd uit
Datum:02 mei 2018

In het Dagblad van het Noorden (DvhN) van 2 mei 2018 staat een opiniebijdrage van onze hand over het leiderschap van Rutte naar aanleiding van de dividendbelasting onder de titel “Nieuwe rol van Rutte pakte verkeerd uit; hij had beter marktkoopman kunnen b...

Opname VoorDeOmmekeer: leiderschap, vrouwen aan de top en zelfsturing
Datum:26 april 2018

Voor het programma 'VoorDeOmmekeer' sprak hoofdredacteur Thijs Peters van het blad Management Team met Janka Stoker over leiderschap, vrouwen aan de top en zelfsturing.

Agenda

Alle evenementen

Janka Stoker

Harry Garretsen

In de media

Onze samenwerkingspartners

Expertisecentrum In the LEAD
Samenwerkingsinstituten
printOok beschikbaar in het: English