Skip to ContentSkip to Navigation
Expertisecentrum In the LEADOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Expertisecentrum In the LEAD

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Expertisecentrum In the LEAD

Geavanceerd onderzoek naar de effectiviteit van leiderschap

Leiderschap is cruciaal voor het functioneren van zowel organisaties als de samenleving. Als expertisecentrum In the LEAD (Leadership, Evidence, Advice & Data) bieden wij 1) state of the art onderzoek voor organisaties over de effectiviteit van leiderschap en 2) advies op maat, colleges en lezingen voor organisaties en professionals.

Het is onze missie om organisaties en strategische leiders middels wetenschappelijk onderzoek en onderwijs te ondersteunen bij het maken van doeltreffende keuzes, waarbij de context van organisaties en leiders nadrukkelijk centraal staat. Wij verweven hiervoor de inzichten van onze economen, leiderschaps- en managementwetenschappers en leveren helder, op onderzoek gebaseerd advies. Lees meer over onze missie en visie.

  • 'Goede leiders zweven niet': Dit boek is onmisbaar voor managers en (politiek) leiders die in de spiegel durven kijken en echt verschil willen maken. In oktober in de boekhandel, vanaf nu alvast te reserveren!

Blog

In beeld: dividendbelasting, vestigingsklimaat en leiderschap in twee minuten
Datum:31 oktober 2018

Zoals genoegzaam bekend gaat de door het kabinet Rutte-III voorgestelde afschaffing van de dividendbelasting niet door. Maar wat dan wel te doen met deze belastinginkomsten en hoe belangrijk is dat voor het Nederlandse vestigingsklimaat? En wat zijn de gevolgen...

Goede leiders zweven niet - De fundamenten van effectief leiderschap
Datum:23 oktober 2018

In de wereld van leiderschap en management struikel je over boeken vol prachtige adviezen en tegeltjeswijsheden. Er zijn veel (voormalig) topleiders die hun ervaringen met het grote publiek delen.

Wat de wereld écht moet weten over leiderschap
Datum:15 oktober 2018

‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige, níet-managementfunctie...

Agenda

Alle evenementen

Janka Stoker

Harry Garretsen

Goede leiders zweven niet

Onze samenwerkingspartners

Expertisecentrum In the LEAD
Samenwerkingsinstituten
printView this page in: English