Skip to ContentSkip to Navigation
Expertisecentrum In the LEADOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Expertisecentrum In the LEAD

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Expertisecentrum In the LEAD

Geavanceerd onderzoek naar de effectiviteit van leiderschap

Leiderschap is cruciaal voor het functioneren van zowel organisaties als de samenleving. Als expertisecentrum In the LEAD (Leadership, Evidence, Advice & Data) bieden wij 1) state of the art onderzoek voor organisaties over de effectiviteit van leiderschap en 2) advies op maat, colleges en lezingen voor organisaties en professionals.

Het is onze missie om organisaties en strategische leiders middels wetenschappeljk onderzoek en onderwijs te ondersteunen bij het maken van doeltreffende keuzes, waarbij de context van organisaties en leiders nadrukkelijk centraal staat. Wij verweven hiervoor de inzichten van onze economen, leiderschaps- en managementwetenschappers en leveren helder, op onderzoek gebaseerd advies. Lees meer over onze missie en visie.

Blog

Politiek Café: column Janka Stoker
Datum:19 juni 2018

Vrijdag 15 Juni was Janka Stoker columnist in het Politiek Café van Radio EenVandaag waar ze sprak over drie coalitieleiders die meer en meer hun eigen visie uit gaan dragen. Onderstaand is de column te lezen. Het radiofragment is hier terug te luisteren.

Waarom het Top-HR Leiderschapsprogramma?
Datum:08 juni 2018

De wereld om ons heen is in verandering en al deze ontwikkelingen hebben grote impact op de strategie en het presteren van organisaties. Gaan robots onze mensen en uiteindelijk ook onze leiders vervangen? Wat kan ik allemaal doen met big data? En wat zijn de...

“Globalisering is goed, toch?” KVS Jaarlezing 2018
Datum:31 mei 2018

Op 29 mei hield Harry Garretsen de 2018 jaarlezing van de Koninklijke Vereniging voor de Staathuishoudkunde (KVS) bij De Balie in Amsterdam. In de lezing stond de vraag centraal waarom het gangbare economenverhaal over voordelen van meer handel en globalisering...

Agenda

Alle evenementen

Janka Stoker

Harry Garretsen

In de media

Onze samenwerkingspartners

Expertisecentrum In the LEAD
Samenwerkingsinstituten
printOok beschikbaar in het: English