Skip to ContentSkip to Navigation
Expertisecentrum In the LEADOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Expertisecentrum In the LEAD

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Expertisecentrum In the LEAD

Geavanceerd onderzoek naar de effectiviteit van leiderschap

Leiderschap is cruciaal voor het functioneren van zowel organisaties als de samenleving. Als expertisecentrum In the LEAD (Leadership, Evidence, Advice & Data) bieden wij 1) state of the art onderzoek voor organisaties over de effectiviteit van leiderschap en 2) advies op maat, colleges en lezingen voor organisaties en professionals.

Het is onze missie om organisaties en strategische leiders middels wetenschappeljk onderzoek en onderwijs te ondersteunen bij het maken van doeltreffende keuzes, waarbij de context van organisaties en leiders nadrukkelijk centraal staat. Wij verweven hiervoor de inzichten van onze economen, leiderschaps- en managementwetenschappers en leveren helder, op onderzoek gebaseerd advies. Lees meer over onze missie en visie.

Blog

Ontslagwoede Trump: 'alleen maar ja-knikkers is gevaarlijk'
Datum:16 maart 2018

De Amerikaanse president Trump blijft maar mensen ontslaan. Wat is het effect daarvan op de mensen om hem heen? En op het beleid dat uit het Witte huis komt?

Handel(i)sOorlog volgens Trump
Datum:13 maart 2018

In Het Financieele Dagblad (FD) van 13 maart 2018 staat een opiniebijdrage van onze hand over Donald Trump en de door hem voorgestelde invoerheffingen onder de titel “ 'Handel is oorlog’-benadering Trump met meer dan gelijke munt betalen”, hieronder staat (de...

Blog: Should we pay for their goldfish ponds?
Datum:05 maart 2018

In the LEAD-affiliate Jana Oetmichen wrote a blog about the signaling effects of managerial compensation and explains how and why firms can actively use it in a beneficial way. You can read the full blog here.

Agenda

Alle evenementen

Janka Stoker

Harry Garretsen

In de media

Onze samenwerkingspartners

Expertisecentrum In the LEAD
Samenwerkingsinstituten
printOok beschikbaar in het: English