Skip to ContentSkip to Navigation
Expertisecentrum In the LEADOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Expertisecentrum In the LEAD

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Expertisecentrum In the LEAD

Geavanceerd onderzoek naar de effectiviteit van leiderschap

Leiderschap is cruciaal voor het functioneren van zowel organisaties als de samenleving. Als expertisecentrum In the LEAD (Leadership, Evidence, Advice & Data) bieden wij 1) state of the art onderzoek voor organisaties over de effectiviteit van leiderschap en 2) advies op maat, colleges en lezingen voor organisaties en professionals.

Het is onze missie om organisaties en strategische leiders middels wetenschappelijk onderzoek en onderwijs te ondersteunen bij het maken van doeltreffende keuzes, waarbij de context van organisaties en leiders nadrukkelijk centraal staat. Wij verweven hiervoor de inzichten van onze economen, leiderschaps- en managementwetenschappers en leveren helder, op onderzoek gebaseerd advies. Lees meer over onze missie en visie.

  • 'Goede leiders zweven niet': Dit boek is onmisbaar voor managers en (politiek) leiders die in de spiegel durven kijken en echt verschil willen maken. In oktober in de boekhandel, vanaf nu alvast te reserveren!

Blog

Externe deskundigen bij bestuurderstoetsingen
Datum:19 juli 2018

Deze zomer starten toezichthouders de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) met een pilot waarbij externe deskundigen betrokken worden bij bestuurderstoetsingen.  De pilot loopt een jaar en zal daarna worden geëvalueerd. Hiermee...

Obama over de opkomst van de ‘sterke leider’ (en leesvoer voor na de vakantie)
Datum:19 juli 2018

Zoals we al eerder aankondigden, verschijnt binnenkort ons boek ‘Goede Leiders Zweven Niet over effectief leiderschap in organisatie en maatschappij. De kern van het boek – en van vrijwel al het leiderschapsonderzoek – is dat goed leiderschap altijd een combinatie...

Een sterke overheid als antwoord op het anti-globaliseringsgeluid?
Datum:04 juli 2018

Op deze plek schreven we als In the LEAD eerder over de (op)komst van Trump en zijn handelsbeleid, en ook over het (ontbrekende) verhaal bij Brexit.
Zie hier voor het interview met Harry Garretsen voor het Magazine van de Rijksuniversiteit Groningen over de...

Agenda

Alle evenementen

Janka Stoker

Harry Garretsen

In de media

Onze samenwerkingspartners

Expertisecentrum In the LEAD
Samenwerkingsinstituten
printOok beschikbaar in het: English