Skip to ContentSkip to Navigation
Expertisecentrum In the LEADOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Expertisecentrum In the LEAD

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Expertisecentrum In the LEAD

Geavanceerd onderzoek naar de effectiviteit van leiderschap

Leiderschap is cruciaal voor het functioneren van zowel organisaties als de samenleving. Als expertisecentrum In the LEAD (Leadership, Evidence, Advice & Data) bieden wij 1) state of the art onderzoek voor organisaties over de effectiviteit van leiderschap en 2) advies op maat, colleges en lezingen voor organisaties en professionals.

Het is onze missie om organisaties en strategische leiders middels wetenschappelijk onderzoek en onderwijs te ondersteunen bij het maken van doeltreffende keuzes, waarbij de context van organisaties en leiders nadrukkelijk centraal staat. Wij verweven hiervoor de inzichten van onze economen, leiderschaps- en managementwetenschappers en leveren helder, op onderzoek gebaseerd advies. Lees meer over onze missie en visie.

  • 'Goede leiders zweven niet': Dit boek is onmisbaar voor managers en (politiek) leiders die in de spiegel durven kijken en echt verschil willen maken. In oktober in de boekhandel, vanaf nu alvast te reserveren!

Blog

Leiders schrokken wel, maar veranderden niet na financiële crisis
Datum:17 september 2018

Never waste a good crisis, wordt wel eens gezegd. Maar na de val van Lehman Brothers en de grote recessie die daarop volgde, zijn leiders niet of nauwelijks veranderd, schrijven hoogleraar Leiderschap Janka Stoker en hoogleraar Economie Harry Garretsen in ...

In het nieuws: onderzoek kwaliteit van het management in Nederland
Datum:10 september 2018

Vanuit In the LEAD hebben Lotte de Haan, Harry Garretsen en Janka Stoker samen met RaboResearch de kwaliteit van managementpraktijken in het Nederlandse bedrijfsleven voor het eerst grootschalig en internationaal vergelijkbaar onderzocht.

HRtop100 interview Janka Stoker
Datum:07 september 2018

HRtop100 interviewde Janka Stoker over haar visie op HR. In het interview gaat Stoker onder andere in op de rol van HR binnen organisaties, en de kansen en de uitdagingen voor HR in de toekomst.  Ze legt ook uit waarom het thema 'effectief leiderschap' juist...

Agenda

Alle evenementen

Janka Stoker

Harry Garretsen

In de media

Onze samenwerkingspartners

Expertisecentrum In the LEAD
Samenwerkingsinstituten
printView this page in: English