Skip to ContentSkip to Navigation
Expertisecentrum In the LEADOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Expertisecentrum In the LEAD

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Expertisecentrum In the LEAD

Geavanceerd onderzoek naar de effectiviteit van leiderschap

Leiderschap is cruciaal voor het functioneren van zowel organisaties als de samenleving. Als expertisecentrum In the LEAD (Leiderschap, Evidence, Advice & Data) bieden wij 1) state of the art onderzoek voor organisaties over de effectiviteit van leiderschap en 2) advies op maat, colleges en lezingen voor organisaties en professionals.

Het is onze missie om organisaties en strategische leiders te ondersteunen bij het maken van doeltreffende keuzes, waarbij de context van organisaties en leiders nadrukkelijk centraal staat. Wij verweven hiervoor de inzichten van onze economen, leiderschaps- en managementwetenschappers en leveren helder, op onderzoek gebaseerd advies. Lees meer over onze missie en visie.

Blog

De lastige positie van middenmanagers
Datum:10 januari 2018
Op 11 januari 2018 promoveert Bart Voorn op het onderzoek dat hij, onder begeleiding van Janka Stoker en Frank Walter, de afgelopen jaren heeft uitgevoerd naar de positie van middenmanagers in organisaties. Het proefschrift laat onder andere zien hoe belangrijk...
Niet CEO, maar manager belangrijkste rolmodel
Datum:20 december 2017

 Van wie kun je het meest leren binnen je organisatie? Onderzoek van de RUG, Universiteit Keulen en Management Team toont aan: de directe manager is het beste rolmodel.

Video: Vrouwen en Leiderschap
Datum:04 december 2017

Wat belemmert een vrouw op weg naar de top, en wat kunnen we daaraan veranderen? Tanja Hof en Jochem Bruins maakten samen voor hun master journalistiek aan de UvA een reportage, waarin o.a. een eigen experiment en een interview met Janka Stoker. Zie: 

Agenda

Alle evenementen

Janka Stoker

Harry Garretsen

In de media

Onze samenwerkingspartners

Expertisecentrum In the LEAD
Samenwerkingsinstituten
printOok beschikbaar in het: English