Skip to ContentSkip to Navigation
Centre of expertise In the LEAD
Faculty of Economics and Business
In the LEAD

In the LEAD

State-of-the-art research into the effectiveness of leadership

Leadership is essential for the effective functioning of both organisations and society at large. The mission of the Centre of Expertise In the LEAD (Leadership, Evidence, Advice & Data) is to support organisations and strategic leaders by means of scientific research and education in making effective choices, based on the context in which they operate. Specifically, we offer:

  1. State of the art research on the effectiveness of leadership;
  2. Tailor-made, scientifically based advice on practical matters;
  3. Executive education and lectures for organisations and professionals;
  4. Up-to-date insights in the form of blogs, podcasts and webinars.

Download the In the LEAD brochure .

Blog

Podcast Leiderschap in Onzekere Tijden: aflevering 24 over de verkiezingsuitslag en waarom kiezers de gevestigde orde de rug toekeren
Date:24 November 2023
De PVV is de grote winnaar van de verkiezingen. In het verleden zagen we al de LPF, Forum voor Democratie en de BBB grote overwinningen boeken. Waarom keert een groot deel van de kiezers de gevestigde orde de rug toe? Deze vraag bespreken Janka Stoker en Harry Garretsen in aflevering 24 van hun podcast Leiderschap in Onzekere Tijden.
Janka Stoker bij Spraakmakers (NPO radio 1) om te praten over de verkiezingsuitslagen
Date:24 November 2023
Met het vertrek van Mark Rutte werden historische verkiezingen beloofd. En historisch zijn ze geworden, maar dan wel om een andere reden. Geert Wilders is de grootste, en hij heeft het aangekondigd: hij wil de leider van alle Nederlanders worden. Maar als je de reacties op de uitslagen bekijkt en - ook niet onbelangrijk- zijn verkiezingsprogramma, dan is de logische vraag: kan dat wel? Deze vraag bespreekt presentator Carl-Johan de Zwart in het radioprogramma Spraakmakers met Janka Stoker (directeur In The LEAD en hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering) en Henk de Velde (hoogleraar Nederlandse geschiedenis aan de Universiteit Leiden).
Podcast Leiderschap in Onzekere Tijden: Aflevering 23 over hoe je een nieuwe werkcultuur creert
Date:10 November 2023
Een betere bestuurscultuur is een belangrijk verkiezingsthema. Unilever wil een sterkere prestatiecultuur. Veel bedrijven en organisaties worstelen met een cultuuromslag. Hoe krijg je dat voor elkaar? Deze vraag bespreken Janka Stoker en Harry Garretsen in aflevering 23 van hun podcast Leiderschap in Onzekere Tijden.

Calendar

There are currently no events that satisfy your criteria.

View all events

Goede leiders in onzekere tijden

Janka Stoker

Harry Garretsen

Our partners

In the LEAD
Global Leadership Centers Roundtable
View this page in: Nederlands