Expertisecentrum In the LEADOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Expertisecentrum In the LEAD

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Expertisecentrum In the LEADOnderzoek

Management en leiderschap in de Nederlandse industrie

Lotte de Haan
Managementpraktijken in de Nederlandse industrie

In april 2018 is er vanuit het expertisecentrum In the LEAD (Rijksuniversiteit Groningen) een grootschalig onderzoek naar managementpraktijken en leiderschap in de Nederlandse industrie gestart. Het onderzoeksproject wordt gesteund door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en VNO-NCW. Hieronder vindt u meer informatie over het project.

Het project

In het onderzoeksproject zijn wij geïnteresseerd in het vergelijken van managementpraktijken van verschillende landen. Om inzicht te verkrijgen in de overeenkomsten en verschillen in managementpraktijken tussen bedrijven en landen zal onder andere gebruik gemaakt worden van interviews met senior-managers. Het onderzoeksproject naar managementpraktijken is in april 2018 van start gegaan en richt zich richt op bedrijven in de Nederlandse industrie/ manufacturing sector.

Wat levert het op?

De inzichten uit dit onderzoek zijn zeer informatief voor de Nederlandse industrie, maar juist ook voor individuele organisaties. Het onderzoek zal een duidelijk overzicht opleveren van managementpraktijken en de overeenkomsten en verschillen hierin in de Nederlandse industrie. De uitkomsten van het onderzoek zullen tevens informatie opleveren over hoe managementpraktijken binnen de Nederlandse industrie zich verhouden tot managementpraktijken in internationale manufacturing sectoren.[1].

Lees meer over de eerste resultaten van het onderzoek in de volgende artikelen:
In the LEAD

Het onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van In the LEAD onderzoekers prof.dr. Janka Stoker, prof.dr. Harry Garretsen en Lotte de Haan MSc.
In the LEAD
is een expertisecentrum binnen de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Het expertisecentrum biedt state of the art onderzoek voor organisaties over de effectiviteit van leiderschap en combineert hierbij inzichten van economen, leiderschaps- en managementwetenschappers.

Meer informatie

Voor meer informatie en vragen over het onderzoek kan contact opgenomen worden met Lotte de Haan, c.a.de.haan@rug.nl, +31 (0)50 363 8744.

[1] Bij vergelijkingen met andere (internationale) sectoren en bedrijven zal altijd gebruik gemaakt worden van geanonimiseerde data.

Laatst gewijzigd:15 oktober 2018 15:50
printView this page in: English