Skip to ContentSkip to Navigation
Centre of expertise In the LEAD
Faculty of Economics and Business
In the LEAD Blog
Header image In the LEAD

Podcast Leiderschap in Onzekere Tijden (live): aflevering 36 met gast Johan Remkes

Datum:21 mei 2024
Presentator Edwin Mooibroek (links) en Johan Remkes (midden) in gesprek met Janka Stoker en Harry Garretsen
Presentator Edwin Mooibroek (links) en Johan Remkes (midden) in gesprek met Janka Stoker en Harry Garretsen

Johan Remkes zegt dat de partijen in het politieke midden weer terugmoeten naar hun eigen kernwaarden, inclusief zijn eigen VVD. In een speciale aflevering van de podcast Leiderschap in Onzekere Tijden praat hij frank en vrij over de formatie, onze democratie, de teloorgang van het politieke midden en het gebrek aan zuiverheid in de politieke arena.

In de aflevering (nummer 36 alweer!) gaat Remkes in gesprek met Janka Stoker, Harry Garretsen en presentator Edwin Mooibroek over wat volgens hem nodig is om de grote dossiers van deze tijd op te lossen. Wat vraagt dit van de politieke en bestuurlijke leiders van nu? En wat vindt hij van de beoogde premier en het optreden van de leider van de VVD, die ook demissionair minister van Justitie is?

De podcastaflevering werd woensdag 15 mei opgenomen met publiek in het Grand Theatre in Groningen, op de dag dat een nieuw coalitieakkoord werd bereikt tussen PVV, BBB, NSC en VVD. Bekijk de video hieronder voor een sfeerverslag van de avond en een teaser van de aflevering en luister de hele aflevering online.