Skip to ContentSkip to Navigation
Centre of expertise In the LEAD
Faculty of Economics and Business
In the LEAD Blog
Header image In the LEAD

Nieuwe aanstelling In the LEAD: Maite Laméris

Datum:06 maart 2020
Maite Laméris, post-doc In the LEAD
Maite Laméris, post-doc In the LEAD

Hoi, ik ben Maite Laméris en sinds maart 2020 heb ik een gedeelde aanstelling als postdoc bij het expertisecentrum In the LEAD en als universitair docent bij de vakgroep Global Economics and Management van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB).

Ik loop al een tijdje rond bij de FEB: eerst als student Economics and Business Economics, daarna als onderzoeks-master student Economics, Econometrics and Finance, en toen als promotiekandidaat gespecialiseerd in de politieke economie. Op 14 februari 2019 heb ik succesvol mijn proefschrift, getiteld ‘A New Political Divide? Political ideology and its economic implications’, verdedigd en mag ik trots door het leven als Dr. Laméris. Na een korte periode als fulltime universitair docent te hebben gewerkt, ben ik klaar voor een nieuwe uitdaging bij In the LEAD. Als postdoc zal ik mij bezig houden met het doen van onderzoek op het gebied van management/leiderschap kwaliteit en de effecten hiervan op internationalisering gedrag van bedrijven. In het bijzonder zal ik nauw betrokken zijn bij de opzet en uitvoering van een management interventie experiment in Noord Nederland.

Naast werken, doe ik ook nog een heleboel andere dingen. Ik sport graag en hou van verschillende uitdagingen. Daarom speel ik hockey in (recreatief) competitieverband, ga ik vaak boulderen (of soms sportklimmen) en pak ik tussendoor een HIIT training of bokstraining mee. En het is maar goed dat ik veel sport, want ik hou ook ontzettend van bakken en koken en nog meer van eten. Daarnaast lees ik graag romans, ga ik het liefst zo vaak mogelijk naar een hiphop of R&B concert en ga ik met veel plezier een avondje uit met vrienden.