Skip to ContentSkip to Navigation

Centre of expertise In the LEAD

Faculty of Economics and Business
Blog
Header image In the LEAD

In politiek Den Haag ontbreekt het verbindende verhaal: column in het FD

Datum:08 juni 2022

Onzekere tijden vragen om politiek leiderschap dat verbindt en richting geeft. In de huidige politiek zien we dat onvoldoende, schrijven  hoogleraren Janka Stoker en Harry Garretsen in hun nieuwste column voor Het Financieele Dagblad.

Ruttes oproep om terug te keren tot de vermeende verbondenheid van voor de coronacrisis, staat niet voor een groots en meeslepend ideaal, maar lijkt eerder verbale smeerolie om de motor van de BV Nederland draaiend te houden, stellen ze. 

Met zijn pragmatische houding staat Rutte niet alleen. Onze politiek leiders doen vaker een beroep op het feit dat we nu eenmaal een coalitieland zijn, en dat we daarom niets opschieten met Grote Verhalen. Maar de onzekere tijden waarin wij leven, waarin het onbehagen groot is en er allerlei grote transitieproblemen op een oplossing wachten, vragen om politiek leiderschap dat verbindt en wél duidelijk richting geeft, aldus Stoker en Garretsen.

Het ontwikkelen van zo’n verhaal is één ding, maar hoe vertel je het als leider vervolgens overtuigend? Lees het in de column op de website van het FD.