Skip to ContentSkip to Navigation

Centre of expertise In the LEAD

Faculty of Economics and Business
Blog
Header image In the LEAD

De nieuwe wereld: Wat als de Britten terug in de EU willen? (podcast BNR)

Datum:23 maart 2022

De officiële Brexit is inmiddels ruim twee jaar geleden en de economische gevolgen voor Groot-Brittannië worden steeds beter zichtbaar. Zorgt dit op den duur voor een hernieuwd pro-EU sentiment? Wat als de Britten zich toch weer bij ons zouden willen voegen? Hoogleraar Harry Garretsen ging erover in gesprek bij het programma De Nieuwe Wereld van BNR Nieuwsradio. 

Het verhaal vanuit Brussel was altijd dat het voor de Britten economisch gezien heel onverstandig was om de Europese interne markt te verlaten. En dat blijkt ook zo te zijn, zegt Garretsen in het programma.

‘’Als je naar de handelscijfers sinds begin 2020 kijkt, dan zie je dat in toenemende mate het Verenigd Koninkrijk toch enigszins kreunt onder het feit dat ze geen deel meer uitmaken van de Europese Unie en dat het voor Britse bedrijven moeilijker en kostbaarder is geworden om te exporteren naar het Europese vasteland. Zoals ook voorspeld was.’’

Luister de hele uitzending terug via de website van BNR Nieuwsradio.

Over De Nieuwe Wereld

Wat als economen het voor het zeggen krijgen? In De Nieuwe Wereld praat presentator Annette van Soest met economen, bedrijfskundigen en andere experts op zoek naar antwoorden op maatschappelijke uitdagingen van deze tijd.