About us Faculty of Law Actueel News

nieuws
Jaap Waverijn and Ceciel Nieuwenhout published in Common Market Law Review on the applicability of EU law at sea
Geplaatst op:27 januari 2020

Waverijn and Nieuwenhout's contribution is the first to show how both the European Court of Justice and the EU legislature at times fail to properly navigate the complex matter of EU law applicability at sea.

Mr. Berend Roorda wint Docent van het Jaarverkiezing 2019
Geplaatst op:18 december 2019

Op dinsdag 17 december vond de jaarlijkse Docent van het Jaarverkiezing van de Faculteit Rechtsgeleerdheid plaats.

Studente Researchmaster Anna Keuning wint Scriptieprijs VanEps Kunneman VanDoorne
Geplaatst op:18 december 2019

Researchmasterstudente Anna Keuning ontving de scriptieprijs voor haar scriptie over het verzet als rechtsmiddel in Aruba.

Onderzoek naar verduurzaming van consumptie en productie
Geplaatst op:18 december 2019

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat gaat prof. Charlotte Pavillon, hoogleraar privaatrecht, onderzoek doen naar duurzaamheid en consumentenbeleid.

Onderzoek naar de Juridische aspecten van Smart Mobility: twee vacatures
Geplaatst op:17 december 2019

Samen met de Hanzehogeschool, Noorderpoort en 18 regionale partners heeft de Rijksuniversiteit Groningen eerder dit jaar een grote subsidie van NWO en TKI Dinalog ontvangen voor het starten van een proeftuin voor transport en mobiliteit.

Marc Hertogh en Aurelia Colombi Ciacchi speerpunt hoogleraren sectorplan Rechtsgeleerdheid
Geplaatst op:12 december 2019

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft 6 miljoen euro per jaar (2019 t/m 2024) toegekend aan de juridische faculteiten in Nederland. Het geld is bestemd voor onderzoek.

Rechtenstudente Sarah-Devorah Poot wint Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs 2019
Geplaatst op:11 december 2019

Sarah-Devorah Poot heeft de Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs 2019 gewonnen voor haar scriptie over kindvriendelijke rechterlijke uitspraken.

Arvin Kolder benoemd tot bijzonder hoogleraar Personenschade
Geplaatst op:11 december 2019

Mr. Arvin Kolder is per 1 januari 2020 bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid benoemd tot bijzonder hoogleraar Personenschade. De leerstoel is ingesteld vanwege de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA).

printView this page in: English