Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit Rechtsgeleerdheid Actueel Nieuws

Nieuws

nieuws
Dr. Catherine Jasserand wint privacy award voor paper over gezichtsherkenningstechnologieën
Geplaatst op:12 maart 2024

Catherine Jasserand, universitair docent aan onze Faculteit, heeft een van de Privacy Papers for Policymakers Awards (PPPM) van het Future of Privacy Forum gewonnen. Ze kreeg de prijs voor haar paper ‘Experiments with Facial Recognition Technologies in Public Spaces: In Search of an EU Governance Framework’.

Mr. Adriaan Wierenga benoemd tot lid begeleidingscommissie WODC-onderzoek
Geplaatst op:05 maart 2024

Mr. Adriaan Wierenga, noodrechtspecialist en onderzoeker aan onze faculteit, is benoemd tot lid van de begeleidingscommissie voor het WODC-onderzoek 'Evaluatie Wet handhaving kraakverbod. Fase 2: 1-meting'.

Dr. Paulien de Winter krijgt SLSA Research Grant toegekend
Geplaatst op:19 februari 2024

Paulien de Winter, universitair docent bij de vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht en Bestuurskunde van onze faculteit, heeft een Research Grant gekregen van de Socio-Legal Studies Association (SLSA).

Prof. Michel Vols benoemd tot visiting professor Southampton Law School
Geplaatst op:06 februari 2024

Michel Vols, hoogleraar openbare-orderecht aan onze faculteit, is benoemd tot visiting professor aan de Southampton Law School. Hij zal die functie tot 1 februari 2025 combineren met zijn werk voor het EVICT-project en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Health and Technology Law LLM featured by LLM-Guide.com
Geplaatst op:25 januari 2024

LLM-Guide.com is the premier database for Master of Laws (LLM) programmes worldwide, providing community tools for students or professionals seeking an LLM or postgraduate law degree.

Janet Jackson krijgt President's Call to Service Award uitgereikt
Geplaatst op:22 januari 2024

Op vrijdag 19 januari 2024 heeft Janet Jackson, Well-being, Diversity & Inclusion Officer bij onze faculteit, de President's Call to Service Award ontvangen. Deze onderscheiding wordt door de president van de Verenigde Staten toegekend aan mensen die meer dan 4.000 uur aan maatschappelijke dienstverlening hebben gedaan.

Dr. Evgeni Moyakine krijgt beurs Stimuleringsfonds interdisciplinaire projecten toegekend
Geplaatst op:18 januari 2024

Dr. Evgeni Moyakine, universitair docent bij de sectie IT-recht van de vakgroep Transboundary Legal Studies, heeft samen met twee collega’s van de Faculty of Science and Engineering – prof. dr. Antonis Vakis en dr. Fadi Mohsen – de beurs van het Stimuleringsfonds interdisciplinaire projecten toegekend gekregen.

Het Jaaroverzicht 2023 is verschenen
Geplaatst op:15 januari 2024

Onlangs is het Jaaroverzicht verschenen, zowel in het Nederlands als het Engels. We blikken terug op een bewogen en druk jaar.

Leon Verstappen gedecoreerd tijdens jubileumcongres
Geplaatst op:12 januari 2024

Leon Verstappen (Meijel, 1965), hoogleraar Notarieel Recht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, is vrijdag 12 januari verrast met een Koninklijke Onderscheiding in de categorie Officier in de Orde van Oranje Nassau. Tijdens het congres in de Akerk, waarmee zijn 25-jarige ambtsjubileum werd gevierd, ontving hij de decoratie uit handen van burgemeester Koen Schuiling van de gemeente Groningen.

View this page in: English