Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of LawActueelNews

Headlines

news
Kai Lindenberg: 'No means no gaat niet op in ons strafrecht'
When:22 May 2019
Een slachtoffer van een zedendelict moet in Nederland nu wel wat meer doen dan ‘nee’ zeggen. „No means no gaat niet op in ons strafrecht”, zegt Kai Lindenberg, hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Hans Vedder: 'Alleen al zo'n lichtknopje, daar zit de Europese Unie achter'
When:18 May 2019

Overal in huis heb je te maken met EU-regels. Van je telefoon tot het etiket op een pak melk. Hoogleraar Hans Vedder legt uit hoe de EU zich in je huis bevindt.

18 mei 2019 12:14
Gijsbert Vonk: 'Gemeenten lozen een deel van de eigen verantwoordelijkheid naar zorgaanbieders'
When:18 May 2019

Burgers die naar de rechter stappen in een conflict met hun gemeente over hulp en ondersteuning voor ouderen of mensen met een chronische ziekte, krijgen vaak gelijk.

Gijsbert Vonk: 'Uiteindelijk worden wel je voorzieningen afgenomen en is de rechter je grote bondgenoot'
When:18 May 2019

Het klonk als een heel goed verhaal. Mensen met een beperking helpen, zodat ze langer thuis kunnen blijven wonen. Een gezelschapshond, aangepast vervoer, extra handen in de huishouding.

Rijksuniversiteit Groningen biedt rapport 'Het Koninkrijk tegen het licht’ aan
When:17 May 2019

Er zijn grote verschillen in de manier waarop Nederland, Engeland, Frankrijk, en Denemarken de staatkundige betrekkingen met hun overzeese gebieden hebben vormgegeven. Doordat Nederland een Statuut voor het Koninkrijk kent, is ons land verder gegaan in het vastleggen daarvan dan andere landen.

Excellente studenten op excursie naar Hof van Justitie van de Europese Unie in Luxemburg
When:14 May 2019

Op vrijdag 3 mei vertrokken 18 talentvolle studenten per bus naar Luxemburg, voor een bezoek aan het Hof van Justitie van de Europese Unie.

Gohar Karapetian to speak at info session on EU Election at St. Maarten House
When:13 May 2019

St. Maarten House in The Hague will host an information session with candidates for the European Union Parliament election on Friday, May 17. Citizens of the EU vote for their new Members of the European Union Parliament from May 26 to 29.

Wouter Burgerhart: Waarde speculatiegrond bij erfenis onduidelijk. 'Koper heeft waarde met aankoop in feite zelf bepaald'
When:13 May 2019

Steeds meer erfgenamen komen in de nalatenschap van een overleden familielid kleine kavels landbouwgrond tegen. De overledene heeft ze gekocht om mee te speculeren, vaak tegen hoge bedragen. Bij de erfbelasting leidt dat tot een discussie over de waarde van de grond.

Jan Brouwer: 'Dwangsom lijkt stand te houden bij rechter, efficiënt middel tegen drugsdealers en ondermijning'
When:11 May 2019

Voor het eerst heeft een rechter beslist dat een drugsdealer een dwangsom moet betalen. Ermelo heeft een landelijke primeur. Het gaat om een dealer die 5.000 euro moet neertellen vanwege het herhaaldelijk dealen van cocaïne en de drug GHB.

Stefan Keukenkamp 11-05-19, 07:01 Laatste update: 11:14
Gerrit Voerman: 'Slechte verkiezingsresultaten hebben de SP nostalgisch gemaakt naar het verleden'
When:08 May 2019

In een harde campagnespot valt de SP Frans Timmermans aan. De tijd van ‘Stem voor’ lijkt voorbij. Met het opvallend harde spotje voor de Europese verkiezingen keert de SP terug naar twee oude partijtradities.

Michel Vols en Laurent Jensma ontwikkelen website voor online advies bij burenoverlast
When:07 May 2019

Ervaart u regelmatig overlast van uw buren, maar weet u niet wat u daar aan kunt doen? Juristen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) maakten een website met adviezen.

Michel Vols en Laurent Jensma: 'Je blijft anoniem als je een melding doet op website overlastadvies'
When:06 May 2019

Drijven jouw buren je soms tot waanzin, maar weet je niet wat je aan de overlast kan doen? Juristen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben een website gemaakt, met adviezen.

Michel Vols: 'Kans op oplossing conflict is een soort postcodeloterij'
When:06 May 2019

Al jaren knetterende ruzie met de buren vanwege de harde muziek en lijkt er geen einde te komen aan het conflict? De Rijksuniversiteit Groningen geeft sinds maandag gratis juridisch advies op de website overlastadvies.nl.

Michel Vols en Laurent Jensma: 'Website overlastadvies is instrument waar maatschappij echt wat aan heeft'
When:06 May 2019

Wordt de herrie van je buren je te veel? Zijn de geuren uit het buurraampje niet meer te harden? Weet je niet wat je daartegen kunt doen? De RUG geeft gratis juridisch advies.

Rijksuniversiteit Groningen onderzoekt ervaringen met Kifid
When:06 May 2019

Deze maand start een team van de Rijksuniversiteit Groningen, onder leiding van hoogleraar rechtssociologie Marc Hertogh, met een onderzoek naar de ervaringen met alternatieve geschilbeslechting door het Klachteninstituut financiële dienstverlening (Kifid).

Free legal advice if neighbours cause nuisance
When:06 May 2019

What can you do if your neighbours are causing a nuisance? It can be difficult to know what to do if your neighbours are annoying you, and complaining to an official body isn’t always the answer. Lawyers at the UG have launched a website where citizens can get free legal advice if their neighbours are causing a nuisance: overlastadvies.nl.

Michel Vols: 'We zien dat woonoverlast de enige vorm van overlast is die toeneemt over de jaren'
When:05 May 2019

Stel, je hebt een buurman of -vrouw met psychiatrische problemen die overlast veroorzaakt. Harde muziek, scheldkanonnades, overduidelijke verslavingsproblematiek en ga zo maar door. Je probeert afspraken te maken, in contact te blijven, maar niks helpt.

Michel Vols: 'Het is interessant om te kijken wat voor soort overlast in welke gemeente voorkomt'
When:04 May 2019

Vuilnis in de tuin, poep op de auto en lek gestoken banden. Buren maken elkaar het leven soms zuur. In veel gevallen is het veelgegeven advies 'praat erover' geen oplossing meer, zegt Michel Vols, hoogleraar Openbare Orde en Veiligheid.

Jan Brouwer: 'Als overheid en organisatie sta je toe dat mensen de uitoefening van grondrechten frustreren'
When:01 May 2019

Zonder de inzet van een politiecordon kon de veiligheid van de organisatie en deelnemers aan de Nacht van de Vluchteling niet worden gegarandeerd. Dat zegt Mieke Damsma, burgemeester van Midden-Drenthe.

Jan Brouwer: 'Laat dominee Steven Anderson gewoon komen, pleegt hij strafbare feiten dan kun je hem arresteren'
When:01 May 2019

De Amerikaanse dominee Steven Anderson komt niet naar Nederland en de rest van het Schengengebied. Dat schrijft staatssecretaris Harbers woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Mando Rachovitsa presents on election of judges international courts
When:30 April 2019

How do judges of international courts get (s)elected? Dr Mando Rachovitsa (Assistant Professor of Public International Law) will present on the topic of recent developments across international courts regarding the procedural rules on selecting judges at the Conference on Procedural Rules of International Courts and Tribunals at Sapienza University of Rome.

Gerard Ritsema van Eck: 'Stel verdachte vlucht woning in, moet agent dan achtervolging onderbreken om camera uit te zetten?'
When:29 April 2019

De politie krijgt meer bodycams, maar hoe zit het dan met de privacy? De politie maakt zich veel te gemakkelijk af van de privacyvragen die het gebruik van bodycams oproept, vindt RUG-onderzoeker Gerard Ritsema van Eck.

Douwe Jan Elzinga: 'De kans dat Otten door een gecoördineerde actie niet gekozen wordt is klein'
When:26 April 2019

Niets aan de hand. Dat was eerder deze week de houding van Thierry Baudet, voorman van Forum voor Democratie, nadat zijn partijgenoot en medeoprichter Henk Otten in een weekendkrant had laten weten dat de stijl van Baudet niet altijd de zijne is.

Prof. Martha Roggenkamp appointed Knight of the Order of the Netherlands Lion
When:26 April 2019

On Friday 26 April, Prof. Martha Roggenkamp has been appointed Knight of the Order of the Netherlands Lion.

Jan Brouwer: 'Door naar dit soort noodmaatregelen te grijpen, stigmatiseer je moslimkinderen op islamitische scholen'
When:24 April 2019

Een door de Nederlandse overheid gefinancierde school heeft een oud-bestuurder die jubelend sprak over Islamitische Staat. Er komen dubieuze predikers over de vloer. De schoolleiding heeft volgens de AIVDbanden met een terroristische organisatie, die zij ook financieel steunden.

Michel Vols: 'Naast data is kwalitatief onderzoek naar de context nodig'
When:24 April 2019

De civilologie dient zich in het privaatrecht aan als evenknie van de criminologie in het strafrecht. Advocaten kunnen er hun voordeel mee doen.

Gerhard Hoogers over Venezolaanse vluchtelingen en mensenrechten op Curaçao en Aruba
When:21 April 2019

In Nederlands grootste buurland Venezuela voltrekt zich een economische en humanitaire crisis. Hyperinflatie, tekorten aan voedsel en water, en medicijnen zijn amper meer te verkrijgen. Steeds meer Venezolanen vluchten naar onze Caribische rijksdelen Curaçao en Aruba.

Jan Brouwer: 'Ingrijpen met Wet Bibob niet alleen juridisch onjuist maar ook politiek onverstandig'
When:20 April 2019

In de strijd tegen het bestuur van het islamitische Cornelius Haga Lyceum zet het ministerie van Onderwijs een onorthodox wapen in: de Wet Bibob, die is bedoeld om zakelijke activiteiten van criminelen in de bovenwereld te dwarsbomen.

Wiene Van Hattum: 'De afspraak was dat er gratie kon worden verleend als de behandeling zou aanslaan'
When:17 April 2019

Moet minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming een man gratie verlenen die tot levenslang is veroordeeld? Dat is de vraag waar de rechter zich vandaag over gaat buigen in een kort geding dat is aangespannen door Cevdet Y.

Propedeusejaar Rechtsgeleerdheid Leeuwarden verhuist naar Campus Fryslân
When:17 April 2019

Met ingang van het studiejaar 2019/2020 vindt het eerste studiejaar van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid Leeuwarden plaats in het nieuwe gebouw van de Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen.

Race and law
When:15 April 2019

The American Janet Thompson Jackson is fully embracing the UG anniversary celebrations theme, 'All Inclusive'. This year, Jackson is working as a guest lecturer at the Faculty of Law of the University of Groningen. At her home institution, Washburn University School of Law in Topeka, she teaches a course unit in Race and Law. During the international academic conference held within the anniversary celebrations, she will give a lecture on 'inclusive societies and sustainable peace'.

Edwin Woerdman: 'CO2-taks op langere termijn last voor energietransitie'
When:15 April 2019

De voorgenomen CO2-taks voor bedrijven gaat grotendeels voorbij aan het feit dat er al een systeem voor CO2-beprijzing is: het Europese emissiehandelssysteem.

Edwin Woerdman: 'Nederlandse CO2-heffing is slecht idee'
When:12 April 2019

Schadelijke uitstoot beprijzen is prima om emissies te beperken. Maar een Nederlandse heffing ondergraaft het Europese systeem, stelt expert Edwin Woerdman in een interview in de NRC.

Brigit Toebes: 'Health covenant heavily influenced by food and alcohol industry'
When:12 April 2019

The government covenant to promote public health is biased in favour of the food and alcohol industry, health law professors said on Friday.

Brigit Toebes: 'Een suikertaks komt natuurlijk nooit van de grond als de voedselindustrie mag meepraten'
When:11 April 2019

Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, ChristenUnie) heeft te veel geluisterd naar de voedings- en alcoholindustrie. De maatregelen uit het Nationaal Preventieakkoord zijn daarom niet effectief genoeg.

WODC onderzoek naar schorsing bestuurlijke boetes tijdens bezwaar en beroep
When:10 April 2019

Nieuw WODC onderzoek naar schorsing bestuurlijke boetes gedurende bezwaar en beroep.

Jan Brouwer: 'Prachtig, de vertwijfeling in de ogen van Halsema'
When:09 April 2019

Elke Nederlander wordt geacht de wet te kennen. Maar met de Opiumwet valt dat niet altijd mee, zo bewijst een gesprek dat de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema voerde met stadsomroep AT5.

Edwin Woerdman: 'CO2-heffing voor industrie is paniekvoetbal'
When:08 April 2019

Een nationale CO2-heffing bovenop het Europese emissiehandelssysteem maakt het realiseren van uitstootreducties voor de samenleving onnodig duur. Het kunstmatig verhogen van de CO2-prijs negeert bovendien de razendsnel dalende kosten van CO2-vrije energietechnologie.

Rob Wertheim: 'Plannen voor ondergrondse buizen, hoe kom ik daar in vredesnaam achter?'
When:07 April 2019

Het is de nachtmerrie van iedere woningeigenaar: je komt er opeens achter dat de overheid plannen heeft met de grond waar jouw huis op staat en nog wel voor ondergrondse 'gifbuizen'.

Jan Brouwer: 'Deze manier van verzet tegen windmolens komt in de buurt van terreur'
When:05 April 2019

De dreigementen aan windmolenparkbouwers gaan volgens Jan Brouwer, hoogleraar Algemene Rechtswetenschap, te ver om het nog 'verzet' te noemen. Toch wil hij ervoor waken om het direct 'terreur' noemen.

Wilbert Kolkman: 'De onmetelijke vrijheid als student is mijn beste herinnering'
When:31 March 2019

Mr. Studenten interviewde Hoogleraar Algemene Rechtswetenschap en Familievermogensrecht Wilbert Kolkman.

Kai Lindenberg: 'Nederland heeft een verdragsverplichting om onvrijwillige seks als zodanig strafbaar te stellen'
When:28 March 2019
Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid gaat meer bescherming geven aan slachtoffers die tijdens een verkrachting ‘bevriezen’ en zich dus zich dus niet hebben verzet. Dat zegt hij in een interview met ZEMBLA.

Berend Roorda: 'Ook shockerende uitingen beschermd door Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens'
When:28 March 2019

Abortusklinieken, en vooral hun bezoekers, hebben steeds vaker en heviger last van demonstranten die voor de deur staan, zo melden zij.

Launch Research Handbook on Global Health Law
When:28 March 2019

At the panel discussion 'Global Health Governance: the power of law' which took place on 26 March in Geneva, the Research Handbook on Global Health Law was launched. This Research Handbook provides a critical conceptualization and definition of the growing field of global health law.

Joep Koornstra: 'Je mag zelf weten hoe je je kleedt, zelfs als een motorclub definitief is verboden'
When:28 March 2019

Gemeenten kunnen leden van verboden motorclubs niet dwingen hun hesje uit te trekken. Die leden kunnen bovendien gewoon een nieuwe club oprichten.

Joep Koornstra: 'Wet die motorclubs moet verbieden te vaag'
When:28 March 2019

Gemeenten kunnen leden van verboden motorclubs niet dwingen hun hesje uit te trekken. Die leden kunnen bovendien gewoon een nieuwe club oprichten.

Jan Brouwer: 'Justitie moet meer tijd steken in het individueel aanpakken van clubleden'
When:28 March 2019

De aanpak van criminele motorclubs in Nederland schiet tekort. Voor het verbieden van Outlaw Motorcycle Gangs(OMG) zijn regels nodig die sneller en eenvoudiger toe te passen zijn.

Jan Brouwer: 'Als je in Duitsland met een motorjasje loopt, word je direct bestraft'
When:27 March 2019

Voor het verbieden van Outlaw Motorcycle Gangs (OMG) zijn regels nodig die sneller en eenvoudiger toe te passen zijn. Ook moeten de gevolgen van een verbod veel beter worden uitgewerkt in de wet.

Onderzoek aanpak Outlaw Motorcycle Gangs
When:27 March 2019

Outlaw Motorcycle Gangs (OMGs) zijn broeinesten van individuele misdaad en georganiseerde criminaliteit. Het Centrum voor Openbare Orde & Veiligheid van de Rijksuniversiteit Groningen deed onderzoek naar de handhaving van een verbod op OMGs.

Herman Bröring: 'Juridisch gezien niks in te brengen tegen komst 45 windturbines in Drentse Mondengebied'
When:26 March 2019

Een verzoek om herziening van het besluit van de Raad van State om het licht op groen te zetten voor de aanleg van het windpark acht de hoogleraar bestuursrecht van de Rijksuniversiteit Groningen kansloos.

LLM Energy and Climate Law Students Went To Brussels
When:22 March 2019

On 18-19 March 2019 students of the LLM Energy and Climate Law visited Brussels under the supervision of Dr Ruven Fleming and Lea Diestelmeier.

Gerrit Voerman: 'Baudet kon aansluiten bij actuele zaken: aanslag in Utrecht en recente klimaatcijfers'
When:21 March 2019

Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, is behendig in de ruimte gesprongen die tussen de VVD en de PVV is ontstaan.

Douwe Jan Elzinga: 'Winst Forum voor Democratie toont weeffout in ons politieke stelsel'
When:21 March 2019

De victorie van Forum voor Democratie maakt het scherper duidelijk dan ooit: er zit een weeffout in het bestuurlijk stelsel. Dat zegt hoogleraar staatsrecht in Groningen Douwe Jan Elzinga.

Gerrit Voerman: 'Forumkiezer kon zich goed vinden in de beslissing van Baudet'
When:20 March 2019

Sinds Forum voor Democratie in 2017 met twee zetels in de Tweede Kamer kwam, is de achterban sterk gegroeid. Bij de provincialestatenverkiezingen werd de partij zelfs de grootste.

Pim Geelhoed: 'Je kunt altijd herziening aanvragen, ook als je voor een strafbaar feit veroordeeld ben'
When:20 March 2019

De voortvluchtige crimineel Shahin Gheiybe (35) voert de strijd tegen de Nederlandse autoriteiten verder op. De voor poging tot moord veroordeelde Rosmalenaar laat vanuit Iran weten dat hij de zaak wil laten heropenen.

Edwin Woerdman: ‘Voorgenomen CO2-taks problematisch, we moeten juist blij zijn met lage CO2-prijs’
When:20 March 2019

Oratie prof. dr. E. Woerdman 26 maart 2019: Energietransitie en klimaatbeleid: tussen marktwerking en overregulering

Alette Smeulers: 'Een terrorismeverdachte kan gemakkelijker en langer worden vastgehouden'
When:19 March 2019

Nog voordat Gökmen T., hoofdverdachte van de schietpartij in een Utrechtse tram, werd opgepakt, kondigde de politie al aan rekening te houden met een terroristisch motief. Hoe komt zo’n inschatting tot stand, en wat betekent dit in de praktijk?

Hans Vedder: 'In de VS kun je een gevangenisstraf krijgen voor het overtreden van de kartelwetgeving'
When:16 March 2019

Het is de schrik van de oliesjeiks én de Amerikaanse olie-industrie: antikartelwetgeving tegen de Opec, de organisatie van olie-exporterende landen. Het Amerikaanse Congres heeft opnieuw een 'Nopec'-wet in voorbereiding, die het manipuleren van de oliemarkt door de lidstaten van de Opec moet verbieden.

Carien de Jager: 'Financiële bijsluiters zijn maar beperkt effectief om consumenten te beschermen'
When:15 March 2019

Financiële bijsluiters bij complexe financiële producten zijn ongeschikt om consumenten te beschermen. De overheid verwacht er te veel van, zo concludeerde mr. dr. Carien de Jager in haar recente proefschrift.

Heinrich Winter: 'Prestige kan reden zijn dat veel geld in Groninger vliegveld wordt gestoken'
When:15 March 2019

Door het kleine aantal vluchten is het voor Groningen Airport Eelde moeilijk om het hoofd financieel boven water te houden. In 2017 werd weliswaar een winst van bijna 300.000 euro behaald, de jaren ervoor lag het verlies tussen een half miljoen euro en ruim 2 miljoen euro.

Jan Brouwer: 'Opsporing van strafbare feiten is voor burgemeesters betrekkelijk nieuw'
When:14 March 2019

Meerdere burgemeesters klagen dat hun ambtenaren door de privacywet geen gegevens over criminelen en hun bedrijven meer kunnen uitwisselen.

Michiel Herweijer: 'Forum Voor Democratie vult het gat op rechts in de politiek'
When:13 March 2019

Forum voor Democratie maakt veel mensen nieuwsgierig. Een frisse, nieuwe partij met een aansprekende leider in Thierry Baudet en een duidelijke boodschap die over lijkt te komen bij de kiezers.

Nieuwe masteropleiding: duale master Ondernemingsrecht
When:13 March 2019

Per 1 september 2019 biedt de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen een nieuwe variant van de master Nederlands recht aan: de duale master Ondernemingsrecht.

Hoe werkt het recht in Nederland? Rijksuniversiteit Groningen biedt gratis online cursus
When:13 March 2019

Op maandag 18 maart 2019 start de Rijksuniversiteit Groningen opnieuw met de online cursus ‘Inleiding Nederlands recht’.

Charlotte Pavillon: 'Vergeten me in te schrijven voor tentamen Europees recht'
When:11 March 2019

Charlotte Pavillon (39) studeerde vanaf 1997 eerst internationale betrekkingen en later rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij studeerde af in internationale betrekkingen in 2004 en in het Europees en internationaal recht met civiel effect in 2005.

Charlotte Pavillon: 'De kleine lettertjes zijn vaak een probleem, vooral als zij eenzijdig door een bedrijf zijn opgesteld'
When:11 March 2019

Mr. van de week is Charlotte Pavillon, hoogleraar privaatrecht, in het bijzonder consumentenrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Dinsdag 5 maart sprak zij haar oratie uit over sancties in het consumentenrecht.

John Morijn benoemd tot lid van het College voor de Rechten van de Mens
When:11 March 2019

De ministerraad heeft ingestemd met de benoeming van vier nieuwe leden van het College voor de Rechten van de Mens.

Laura Peters: 'Als er geen bewijs is, kan de rechter niet anders'
When:08 March 2019

Niet zeker wie baby Jairo mishandelde, dus dan maar vrijspraak? De acht maanden oude baby overleed in 2010 nadat hij ernstig was mishandeld. Veel mensen kunnen niet begrijpen dat het gerechtshof nu tot een ander oordeel komt dan de rechtbank indertijd.

Laura Peters over haar aanzet tot verandering van het strafrechtsysteem
When:08 March 2019

21 februari j.l. organiseerde docent en onderzoeker Laura Peters het congres ‘Dealen met ondermijningsdelicten’. Het congres bleef niet onbesproken.

Workshop 8 Sustainable Development Goals: Renewable Energy in the SDGs: Barriers, Opportunities, Interaction
When:07 March 2019

On Thursday 28 February 2019, the inter-departmental research programme on energy and sustainability organised a workshop on the Sustainable Development Goals and renewable energy.

Gerrit Voerman: 'Het effect van verkiezingsaffiches is klein'
When:06 March 2019

Verschillende gemeenten weigerden hun aanplakborden tevoorschijn te halen voor de Provinciale Statenverkiezingen. Dat leidde tot ophef en verzet. Mogelijk speelt twijfel aan het nut van de borden mee.

Herman Bröring: 'De gaswinning leent zich bij uitstek voor een parlementaire enquête'
When:06 March 2019

Waarom heeft de veiligheid van Groningers zo weinig aandacht gehad? 'Dat is in de parlementaire enquête misschien wel de belangrijkste vraag', zegt hoogleraar bestuursrecht Herman Bröring.

Gerrit Voerman: 'Het maatschappelijk fundament van de VVD blijkt smal'
When:06 March 2019

Al jaren wordt interne kritiek binnen de VVD op quasi-nonchalante toon gesmoord. Bij diverse partijprominenten valt dit niet goed, sommigen vertrekken.

The Faculty of Law again Top-Rated by Keuzegids for its LLM programmes
When:05 March 2019

Today, the latest rankings from the Keuzegids Higher Education Guide 2019 – Master’s programmes , which includes descriptions of all master’s programmes officially registered in the Netherlands, were announced.

printView this page in: Nederlands