Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Hier kunt u zoeken naar berichten van de afgelopen twee jaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 540*

De dreigende kloof op het platteland
Datum:22 oktober 2024

Het valt wel mee met de veronderstelde kloof tussen stad en platteland, vindt Felix Pot. ‘Er dreigt eerder een kloof óp het platteland: tussen autobezitters en mensen die niet over eigen vervoer beschikken.'

Simpel leven maken
Datum:21 oktober 2024

Hoe kunnen levenloze moleculen samen een levende cel vormen? Bert Poolman hoogleraar Biochemie aan de RUG, werkt al zo’n twintig jaar aan dit probleem.

Liekuut | Vol stroomnet? We moeten efficiënter omgaan met een schaars goed
Datum:21 oktober 2024

Er is een boel gezegd over het vollopen van het stroomnet, en er wordt ook hard gewerkt aan uitbreiding van het net. Maar, zegt Machiel Mulder, hoogleraar Energie-economie bij de Rijksuniversiteit Groningen, het net vergroten is niet de efficiëntste oplossing, zeker niet op de korte termijn.

3,3 miljoen voor verbeteren online participatieplatforms
Datum:21 oktober 2024

Professor Davide Grossi heeft een Horizon Europe subsidie van 3,3 miljoen euro toegekend gekregen voor het verbeteren van online participatieplatforms.

Enzymen bouwen voor een groenere chemie
Datum:18 oktober 2024

De Rijksuniversiteit Groningen is binnen Europa toonaangevend op het terrein van enzym-ontwikkeling, het aanpassen van enzymen om ze bruikbaar te maken voor toepassingen. 

Talencentrum RUG biedt wegens succes derde opleidingsronde tot docent Nederlands aan binnen een jaar
Datum:18 oktober 2024

Het Talencentrum Rijksuniversiteit Groningen kondigt met trots het derde cohort van de opleiding tot docent Nederlands als tweede taal (NT2) aan. Na het hoge aantal aanmeldingen voor de eerste opleidingsronde, is direct besloten om de opleiding niet jaarlijks, maar halfjaarlijks aan te bieden. Door het opleiden van bekwame NT2-docenten hopen wij ons steentje bij te dragen aan de groeiende vraag naar docenten.

CLADES Project Kick-off
Datum:17 oktober 2024

This October, the University of Groningen launched an exciting new project: CLADES (Critical Language Awareness, Democratic Engagement, and Sustainability). 

Deelnemers ronden leergang Onderwijskundig Leiderschap af
Datum:17 oktober 2024

Na anderhalf jaar samenwerken, leren en reflecteren is de leergang Onderwijskundig Leiderschap weer tot een eind gekomen. In samenwerking met de Universiteit Twente is dit programma opgezet om academici met een leidende rol binnen de onderwijsorganisatie te ondersteunen in hun ontwikkeling.

Het Academiegebouw
Datum:16 oktober 2024

De Rijksuniversiteit Groningen is meer dan alleen het Academiegebouw zoals we dat nu kennen. In deze serie zetten we verschillende gebouwen (en een kunstwerk) van de RUG en hun geschiedenis in het zonnetje. In deze aflevering: het Academiegebouw.

Buiten de gebaande paden treden in Appingedam
Datum:16 oktober 2024

Wat is de beste manier om complexe regionale gezondheidsuitdagingen in kaart te brengen en aan te pakken? Volgens Hedwig Boer (Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG), Joke Fleer (Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG) en Katrien Colman (docent-onderzoeker bij de Hanze) is het antwoord als volgt: de innovatie minor 'Expeditie het Gezonde Noorden' met een transdisciplinaire benadering. En dit alles, in Appingedam, waarbij naast studenten en docenten, partners uit Appingedam en haar inwoners óók betrokken zijn.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.