Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Career Services Law Career Services Law for companies Stageplaats aanbieden

Opleidingen en specialisaties

Banner

Wilt u meer weten over de inhoud van onze opleidingen? Neemt u dan een kijkje op onze opleidingspagina’s.

Ons aanbod aan juridische bacheloropleidingen bestaat uit een Nederlandstalige bacheloropleiding met zes verschillende afstudeerrichtingen en een Engelstalige bachelor.

Bachelor Rechtsgeleerdheid

Direct kiezen voor een specialisme is voor veel studenten lastig. Daarom begint onze Nederlandstalige brede bachelor Rechtsgeleerdheid met een algemeen jaar. In dat eerste jaar (de eerstejaars) krijg je vakken als rechtswetenschappen en rechtsgeschiedenis en verdiep je je in Nederlands recht (staatsrecht, burgerlijk recht, strafrecht en bestuursrecht). Je gaat ook werken aan je juridische onderzoeksvaardigheden. Aan het einde van dat eerste jaar kies je de bachelorvariant waarin je je als tweede- en derdejaars student specialiseert.

Bachelor International and European Law

De Engelstalige bachelor International and European Law is rechtsvergelijkend, gericht op het internationale en Europese recht. Dat betekent dat je je tijdens deze bachelor niet zult verdiepen in het Nederlandse recht. Deze opleiding voldoet daarmee niet aan de vereisten voor civiel effect, en je kunt na deze studie dan ook geen togaberoepen uitoefenen. Wil je uiteindelijk gaan werken als advocaat in een internationale setting, dan kies je dus voor de bachelor Rechtsgeleerdheid, die wel voldoet aan de vereisten voor civiel effect. De Engelstalige bachelor IEL geeft je vooral een sterke basis om te groeien naar een internationale functie van juridisch adviseur. Omdat deze opleiding dus volledig Engelstalig is, wordt IEL vooral gekozen door buitenlandse studenten. Een half jaar studeren in het buitenland is verplicht.

Laatst gewijzigd:06 februari 2024 11:07