Hoe regel je een (inter)nationale bedrijfsovername? Waarom vestigen bedrijven zich in Nederland? Hoe worden vermogende particulieren en pensioenen belast? Dit leer je in de master Fiscaal recht.
Tijdens de master Fiscaal recht kom je erachter dat je voor de oplossing van een fiscaal vraagstuk meerdere belastingwetten nodig hebt, waarbij ook het Europese en internationale belastingrecht regelmatig om de hoek komen kijken. De master Fiscaal recht bouwt qua onderwerpen voort op de richting Fiscaal recht binnen de bachelor Rechtsgeleerdheid. Je breidt je vaardigheden uit door zelfstandig en kritisch fiscale onderwerpen te benaderen vanuit verschillende invalshoeken van het fiscale recht.
Naast je verplichte mastervakken kun je ook stage gaan lopen bij bijvoorbeeld een belastingadvieskantoor of de belastingdienst. Een stage biedt de ideale gelegenheid om kennis te maken met de praktijk. Aandacht voor jouw beroepsperspectief komt ook terug in diverse mastervakken. Zo oefen je mondelinge en schriftelijke vaardigheden tijdens het masterseminaar (onderzoeksproject). Je sluit de master af met het schrijven van een afstudeerscriptie.
Studenten die een HBO-Fiscaal recht, Fiscale economie of bijv. bepaalde RB-opleidingen hebben gedaan, worden onder voorwaarden en na het afronden van een premasterprogramma ook toegelaten tot de master Fiscaal recht. Je kunt deze master ook in deeltijd of duaal volgen.
Naast de reguliere master Fiscaal Recht kun je ook kiezen voor de Praktijkmaster Fiscaal Recht. De Praktijkmaster bestaat uit de reguliere master, aangevuld met een uitgebreide stage bij bijvoorbeeld een fiscale kamer van een onderdeel van de rechterlijke macht of een belastingadvieskantoor. Daarnaast is het seminaar Praktijkmaster toegevoegd. Tijdens dit schrijfseminaar maak je een aantal schrijfopdrachten, deels van algemene aard, deels specifiek ontworpen voor de fiscale beroepspraktijk.