Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of LawOnderwijsPraktische informatieVoorlichting

Eén dag student Rechten

Bij het Gerechtsgebouw

In onze voorlichtingsagenda kun je zien dat we zo'n 15 keer per jaar Eén dag student Rechten organiseren. Dat doen we voor scholieren en studenten die er over nadenken volgend jaar met de opleiding Rechtsgeleerdheid in Groningen te starten, dus voor iedereen die nu in VWO 6 zit, een propedeusejaar volgt voor HBO-Rechten, SJD of MER, en voor wie nu al een VWO of HBO-p diploma op zak heeft maar een tussenjaar heeft genomen of wil switchen van studie. Uiteraard kun je je ook aanmelden als je in VWO5 zit, dan word je in eerste instantie op een wachtlijst geplaats.

Bijzondere editie Eén dag student Rechten

Wat ervaar je tijdens Eén dag student Rechten?

De dag begint met een bezoek aan de politierechter van de Rechtbank Groningen. Daar woon je één of meerdere echte rechtszaken bij. Op sommige dagen wordt het bezoek aan de politierechter vervangen door een workshop waarin je zelf aan de slag gaat met een rechtszaak. Na de lunch vervolgen we het inhoudelijke programma met een uitgebreid groepsgesprek met de studieadviseur. Er wordt onder andere aandacht besteed aan het maken van jouw studiekeuze, de verplichte matchingsprocedure en het eerste studiejaar van Rechtsgeleerdheid in Groningen. Daarna woon je twee hoorcolleges bij, die we speciaal voor deelnemers van Eén Dag Rechten organiseren. Zo doe je gelijk al enige interessante juridische kennis op. De rechtsgebieden die tijdens de colleges besproken worden, verschillen overigens per keer, dus we kunnen je helaas niet van tevoren laten weten of de richting van jouw voorkeur aan bod zal komen. Zat jouw richting er niet bij, dan is er na afloop van de colleges nog genoeg tijd om vragen te stellen aan de studieadviseur. Tijdens dat laatste gesprek gaan we bovendien nader in op het tweede en derde bachelorjaar en extra-curriculaire activiteiten zoals studeren in het buitenland en stagelopen. Gedurende de gehele dag lopen 2 studenten mee, dus ook aan hen kun je al jouw vragen stellen. We sluiten het programma af met een gezellig etentje.

Hoe ziet het programma van de dag eruit?

09:15 - 09:30 Ontvangst op de faculteit
09:30 - 09:45 Welkomstwoord
09:45 - 12:00 Bijwonen zitting politierechter Rechtbank Groningen
12:00 - 12:30 Lunch
12:30 - 13:15 In gesprek met de studieadviseur
13:15 - 16:30 Twee hoorcolleges van docenten in verschillende rechtsgebieden, onderwerpen verschillen per keer
16:30 - 17:00 Afsluiting inhoudelijk programma
17.00 - 19:30 Afsluitend etentje in de stad (tot ongeveer 19.30 uur)

Waarom moet je er bij zijn?

Wil je een bevestiging dat rechten in Groningen voor jou de juiste keuze is, of twijfel je nog over je studiekeuze, kom dan zeker bij ons langs tijdens Eén dag student Rechten. We zullen gedurende de dag proberen al jouw vragen te beantwoorden en je twijfel weg te nemen. Op intensieve wijze (maximaal aantal deelnemers: 25) maak je kennis met het bijzondere karakter van de studie en de stad!

En daarnaast is het ook een hele leuke en gezellige dag, met veel contact met studenten (ervaringsdeskundigen noemen wij ze ook wel) en docenten. Kortom: de ideale voorbereiding op je studiekeuze. Jij wilt toch ook goede keuze voor je vervolgopleiding maken?!

Deelnemen?

Aanmelding voor dit evenement is noodzakelijk. De kosten voor deelname bedragen 10 euro, dat is inclusief koffie/thee, lunch en etentje.

Etentje bij de Uurwerker
Etentje bij de Uurwerker
Laatst gewijzigd:27 maart 2019 10:35