Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Education Practical information Voorlichting

Eén dag student Rechten

decoratieve afbeelding
Studentenrechtbank

Tijdens Een Dag student Rechten bieden we jou de mogelijkheid om een dagje mee te lopen aan onze faculteit. Je maakt kennis met andere scholieren die interesse hebben in Rechtsgeleerdheid, studenten, docenten en studieadviseurs. En natuurlijk krijg je een indruk van hoe het is om bij ons in Groningen te studeren.

We hebben een leuk en informatief programma samengesteld waarmee we jou een zo goed mogelijk inkijkje proberen te geven in onze bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid.

Programma

Welkomstwoord door onze studentambassadeurs
Presentatie en gesprek met onze studieadviseurs en studentambassadeurs
Introductie casus Studentenrechtbank (+/- 15 min.)
Studentenrechtbank: samen met onze studentambassadeurs ga je je voorbereiden op een echte rechtszaak. Vanuit verschillende rollen (advocaat/rechter) kijk je naar een casus en bereid je je voor op de zitting.  
Lunch
Rondleiding door de gebouwen van onze faculteit en de RUG
Interactief hoorcollege door een van onze docenten
Napraten met onze studentambassadeurs
Afsluitend etentje in het centrum van Groningen

Een dag student Rechten - Juridische Bestuurskunde

Naast een algemene 'Een dag student Rechten' bieden we ook 'Een dag student Rechten - Juridische Bestuurskunde' aan. Bij juridische bestuurskunde leer je hoe de overheid maatschappelijke problemen oplost en krijg je inzicht in de bevoegdheden van het bestuur en de bescherming die de burger heeft tegen het gebruik van die bevoegdheden.

Is jouw interesse al wat verfijnder en zou je graag te weten komen of je tijdens je opleiding Rechtsgeleerdheid Juridische Bestuurskunde als afstudeerrichting wilt kiezen? Schrijf je dan in voor 'Een dag student Rechten - Juridische Bestuurskunde'

Etentje bij de Uurwerker
Afsluitend etentje
Laatst gewijzigd:26 maart 2024 11:33