Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsOpleidingenMaster en PhD opleidingenNederlands rechtPrivaatrecht
Header image Privaatrecht

Privaatrecht

De master Privaatrecht geeft jou toegang tot de (internationale) advocatuur, rechterlijke macht, het (internationale) bedrijfsleven én de overheid. Je baankansen zijn uitstekend.

De master Privaatrecht biedt zowel een verdieping in de privaatrechtelijke vakken (bekend uit de bachelor), als verbreding met nieuwe vakken. Zo kom je tijdens Verbintenissenrecht in aanraking met (praktijk)onderwerpen als de overeenkomst van opdracht, agentuur en de vaststellingsovereenkomst. Het vak Goederenrecht gaat o.a. in op beperkte rechten zoals pand en erfpacht.

Afhankelijk van je profielkeuze verdiep je je in nieuwe vakken als Internationaal Privaatrecht, Ondernemingsrecht of Personen- en Familierecht. Daarnaast is er aandacht voor de internationale (EU) achtergrond van bepaalde regels.

Niet alleen je kennis en je begrip van het materiële privaatrecht wordt groter in deze master. Het gaat ook om de vraag 'hoe bewijs ik mijn gelijk (bewijsrecht) en hoe haal ik mijn recht (beslagrecht)'. Want ook wie niet zelf procedeert, moet weten 'hoe de hazen lopen'.

Na het afronden van deze master weet je te werken met regels en belangenafwegingen in een dynamisch rechtsgebied dat nauw aansluit bij maatschappelijke en economische ontwikkelingen. En daar heb je veel aan, ongeacht welke (juridische) kant je later opgaat!

Sta jij midden in de maatschappij? Dan ben jij bij deze master op de juiste plek. Niet alleen studenten die zich als partijdig jurist het prettigst voelen, maar ook studenten die op termijn een carrière bij de rechterlijke macht ambiëren, zullen zich in deze specialisatie bijzonder thuis voelen. De opleiding biedt een groot scala aan beroepsmogelijkheden:

Zowel de kleine, als de middelgrote als de grote (internationale) advocatuur, juridische afdelingen van (internationale) commerciële bedrijven, verzekeraars (waar onder rechtsbijstandsverzekeraars), banken, ziekenhuizen en de overheid (gemeentelijke, provinciale en rijksoverheid en toezichthouders).

Feiten & Cijfers
Titel/Graad
LLM in Nederlands Recht
Croho code
66451
Type opleiding
Master
Voertaal
Nederlands (100%)
Duur
12 maanden (60 ECTS)
Start
Vorm
voltijd
Faculteit
Rechtsgeleerdheid
printView this page in: English