Tijdens de master Notarieel recht leer je vanuit een notariële beroepshouding naar complexe vraagstukken kijken die raken aan de notariële praktijk. Deze vraagstukken zijn discipline-overstijgend.
Zo kunnen bijvoorbeeld huwelijksvermogensrecht, registergoederenrecht en ondernemingsrecht in één casus aan de orde komen. Binnen deze eenjarige master verdiep je je in het terrein van het notarieel recht in brede zin: het belastingrecht, ondernemingsrecht, personen-en familierecht en erfrecht en het registergoederenrecht. Ook volg je een seminaar, waarin je door middel van opdrachten inzicht krijgt in de samenhang tussen de verschillende notariële vakken. In het kader van het onderdeel ‘recht in praktijk’ kun je een stage lopen, bijvoorbeeld op een notariskantoor. Het vak Vastgoedrecht in de 21e eeuw wordt ingegaan op zeer actuele thema’s binnen dit rechtsgebied, zoals duurzaamheid.
De master bevat het recht 'van de wieg tot het graf' en richt zich op de praktijk van alledag: vakken als relatievermogensrecht, registergoederenrecht, personen- en familierecht en erfrecht raken iedereen – van jong tot oud. De vakken die de notariële opleiding kenmerken zijn alle zowel wetenschappelijk als praktijkgericht. Daarmee wordt niet gedoeld op alleen de praktijk van de notaris; in zoverre is de naam van de opleiding misleidend. Wie de opleiding in de Bachelor aanvult met specifieke extra vakken kan ook toegang krijgen tot beroepen in de advocatuur, het Ministerie van Justitie en Veiligheid of rechtbanken (civiel effect).