Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit WijsbegeerteKenniscentrum FilosofieOnze mensen

Leah Henderson

wetenschapsfilosofie
Bio
Leah Henderson
Leah Henderson

Leah Henderson is als Rosalind Franklin Fellow sinds 2015 werkzaam bij de Faculteit Wijsbegeerte. Ze studeerde natuurkunde en wiskunde in Auckland (Nieuw-Zeeland) en behaalde een DPhil titel in de Natuurkunde in Oxford. Leah Henderson promoveerde in 2010 in de Filosofie aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Boston op een proefschrift getiteld ‘Frameworks in Science’. Voordat ze naar Groningen kwam werkte ze na haar promotie o.a. als research fellow aan de Universiteit van Pittsburgh.

Werkterrein

Leah Henderson is gespecialiseerd in de wetenschapsfilosofie en in het bijzonder in de filosofie van de natuurkunde. Daarnaast interesseert zij zich voor de metafysica en epistemologie. Ze doceert wetenschapsfilosofie op de faculteit Wijsbegeerte en geeft daarnaast onderwijs bij het University College en het Honours College in Groningen.

Activiteiten

Momenteel werkt Leah Henderson aan een onderzoek naar eerste- en tweede orde bewijs. Dit onderscheid tussen data (eerste orde) en de beoordeling van data (tweede orde) en de rol van deze twee types bewijs is o.a. relevant voor het werk van rechters en beleidsmakers.

Laatst gewijzigd:21 maart 2016 16:10