Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit WijsbegeerteOrganisatie

Profiel

De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen wordt alom erkend als één van de beste centra van filosofisch onderwijs en onderzoek in Europa.

Hoofdingang Faculteit Wijsbegeerte
Hoofdingang Faculteit Wijsbegeerte

De Faculteit biedt twee bachelorprogramma's aan, en vijf masterprogramma's waaronder een eenjarige MSc in Philosophy, Politics, and Economics (PPE), een tweejarige Research Master, en een eenjarige master Filosofie en Maatschappij. Er studeren rond de 450 studenten. Onderzoeksgebieden omvatten onder meer wetenschapsfilosofie, philosophy of mind, ethiek, politieke filosofie, en de geschiedenis van de filosofie.

Gelegen in de historische binnenstad van Groningen vormt de faculteit een internationaal georiënteerde gemeenschap van onderzoekers en docenten. De faculteit heet studenten uit binnen- en buitenland van harte welkom om hun kennis te verdiepen en uit te breiden, en hun vaardigheden te ontwikkelen in een inspirerende, vriendelijke en collegiale omgeving.

Geschiedenis

Jeanne Peijnenburg schreef een artikel over de geschiedenis van onze faculteit. Het artikel is verschenen in Tijdschrift voor Filosofie jaargang 2009, 71,3.

Laatst gewijzigd:16 juli 2018 12:44
printView this page in: English