Skip to ContentSkip to Navigation
Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân

Groen licht voor master Sustainable Entrepreneurship in Leeuwarden

19 december 2017

Eenjarig masterprogramma start september 2018

Het nieuwe eenjarige masterprogramma Sustainable Entrepreneurship aan de Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft de benodigde accreditatie verworven. De start is in september 2018 in Leeuwarden. In deze master werken studenten en bedrijfsleven nauw samen.

De Masteropleiding Sustainable Entrepreneurship (SE) is de eerste academische opleiding in Nederland op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Studenten leren de bedrijfsvoering van duurzame ondernemingen kennen in theorie én praktijk en werken aan de ontwikkeling van hun leiderschapsvaardigheden op dit terrein.

Stagebedrijf
"Studenten leren letterlijk alles over succesvol duurzaam ondernemen. Van leiderschap tot strategie, tot management en beleid. Vanaf dag 1 werken ze samen met een stagebedrijf waar ze wekelijks contact mee hebben. Ze worden in elk vak door duurzame experts en coaches begeleid. Onze directe samenwerking met het bedrijfsleven geeft een grote kans op een baan. Dat maakt het tot een uniek programma waar Leeuwarden en heel Noord-Nederland trots op kan zijn", meent professor Gjalt de Jong, hoogleraar duurzaam ondernemen aan Campus Fryslân en directeur van de nieuwe opleiding.

Centre for Sustainable Entrepreneurship
De nieuwe master is onderdeel van het Centre for Sustainable Entrepreneurship (CSE) van Campus Fryslân. Binnen het CSE werken vijf PhD studenten (promovendi) aan onderzoek naar verschillende aspecten van duurzaam ondernemen. Tevens biedt het CSE ondernemers de ruimte masterclasses te volgen over onderwerpen die gerelateerd zijn aan ondernemen in de duurzame en circulaire sector.

Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân
De RUG/Campus Fryslân is een nevenvestiging van de Rijksuniversiteit Groningen, met Leeuwarden als vestigingsplaats. Campus Fryslân verzorgt niet één bepaald wetenschapsgebied, maar is gericht op de multidisciplinaire bestudering van wetenschappelijke vraagstukken, samenhangend met maatschappelijke en economische thema’s die als relevant zijn bestempeld voor de Friese regio.

Laatst gewijzigd:23 februari 2018 09:00

Meer nieuws

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...