Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculty of Science and Engineering

iGEM-team wint Gold Medal en 1e plaats

02 november 2016
1st in their category (Information Processing)
1st in their category (Information Processing)

Het studententeam van de Faculty of Science and Engineering (voorheen de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen) heeft in de internationale iGEM-competitie te Boston een Gold Medal behaald én is winnaar van haar iGEM-categorie geworden. In deze competitie strijden meer dan 300 studententeams van over de hele wereld om het beste ontwerp en prototype in de synthetische biologie.

Het Groningse team heeft een methode voor bio-encryptie bedacht: in het DNA van bacteriën wordt data opgeslagen en versleuteld. In het team zitten studenten van verschillende bèta-opleidingen zoals Molecular Biology and Biotechnology, Computing Science, Biomedical Sciences, Behavioural & Cognitive Neurosciences, and Applied Physics.

Naast de gouden medaille en de 1e plaats in Information Processing heeft het team ook nominaties ontvangen voor Best Software, Best Education and Outreach, and Best Wiki (hun projectbeschrijving). Een heel goed team dus! Zeker als je bedenkt dat aan deze competitie ook topuniversiteiten meedoen zoals MIT, Harvard, Oxford, Cambridge, Beijing, Tokio en München.

Felicitaties zijn welkom op hun Facebook!

De NOS heeft een filmpje gemaakt over de bio-encryptiemethode (YouTube).

iGEM-team
iGEM-team
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:21
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 12 december 2017

  Weidevogel en boer zijn gebaat bij ruige stalmest

  In agrarische graslanden spelen rode wormen een sleutelrol in de bodemvruchtbaarheid en in de voedselvoorziening van weidevogels. RUG-onderzoeker Jeroen Onrust onderzocht de wisselwerking tussen boeren, wormen en weidevogels. Hij concludeert dat de...

 • 06 december 2017

  Ribosomen bepalen lading van eiwitten

  Tijdens onderzoek naar de relatie tussen de ‘drukte’ in een cel, de ionsterkte en eiwitdiffusie ontdekten biochemici van de RUG iets bijzonders: positief geladen eiwitten blijven plakken aan de ribosomen. Dit verklaart waarom de meeste in water oplosbare...

 • 04 december 2017

  Controle over de spin-richting in een ‘sandwich’ van tweedimensionaal materiaal

  RUG-onderzoekers laten zien dat manipulatie van elektronenspin in grafeen mogelijk is met behulp van molybdeen diselenide. Hun resultaten zijn verschenen in het tijdschrift Nano Letters.