Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân

Rijksuniversiteit Groningen naar De Beurs

02 november 2017

Het Beursgebouw in Leeuwarden is officieel eigendom van de RUG. De overeenkomst werd op donderdag 2 november ondertekend door wethouder Friso Douwstra van de gemeente Leeuwarden en vicevoorzitter van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) Jan de Jeu. Hiermee is de weg vrij voor de RUG om haar onderwijsambitie met Campus Fryslân in het centrum van Leeuwarden te realiseren.

Van Beursgebouw naar faculteitsgebouw
Het gebouw dat in 1880 als Beursgebouw is ontworpen door de beroemde stadsarchitect Thomas Romein, is de afgelopen decennia gebruikt als centrale bibliotheek. Binnenkort wordt het omgebouwd tot faculteitsgebouw voor Campus Fryslân, de 11e faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen. Gemeente Leeuwarden verkoopt het gebouw aan de RUG en 2 november maakt de universiteit meer plannen bekend over de inrichting en uitstraling van het gebouw. Op termijn gaat het gebouw onderwijs- en onderzoeksruimte bieden aan een faculteit met zo’n 1.000 studenten, zowel bachelor- en master als PhD-kandidaten (promovendi).

Beursgebouw (Fotograaf: Peter van der Rol)
Laatst gewijzigd:02 november 2017 16:17
printOok beschikbaar in het: English