Skip to ContentSkip to Navigation
Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân

Decaan Campus Fryslân leidt rondetafelgesprek met Koning en Koningin

28 juni 2016

Op maandag 13 juni 2016 brachten Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima een streekbezoek aan Noord-West Friesland. Het bezoek begon bij de Campus Middelsee in St. Annaparochie. Daar werden zij begroet door enthousiaste leerlingen. Daarna volgde een tafelgesprek over de methodiek van de school en vond er ‘’speed-dating’’ plaats tussen leerlingen en ondernemers uit de buurt waarvan de koning en koningin getuige waren. De Commissaris van de Koning in de provincie Friesland – de heer Jorritsma- had de decaan van de Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen Jouke de Vries gevraagd het tafelgesprek tussen de majesteiten en bestuurders en ondernemers uit de streek te leiden.

Decaan Campus Fryslân -Jouke de Vries- leidt het rondetafelgesprek met Koning Willem Alexander en Koningin Maxima
Decaan Campus Fryslân -Jouke de Vries- leidt het rondetafelgesprek met Koning Willem Alexander en Koningin Maxima
Koningin Maxima in gesprek met decaan Campus Fryslân, Jouke de Vries
Koningin Maxima in gesprek met decaan Campus Fryslân, Jouke de Vries

Leerwerkplein

Op Campus Middelsee is een leerwerkplein gecreëerd. Dit betekent dat de leerlingen in aanraking komen met ondernemers uit de streek. Noord-West Friesland wordt gekenmerkt door krimp, maar er worden ook tekorten verwacht bij de bedrijven in de buurt. De ondernemers uit de buurt toonden zich bijzonder enthousiast over het initiatief van het leerwerkplein om leerlingen en werkgevers met elkaar in contact te brengen. Dat is een poging de afstand tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt te verkleinen. Leerlingen krijgen ook een beter idee van de latere beroepspraktijk: bij een metaalbedrijf bijvoorbeeld of in de zorg. De tijd voor het gesprek was in feite te kort. Er was een levendig debat over de formule van Campus Middelsee. In Nederland wordt veel over innovaties in het onderwijs gesproken, maar in St. Annaparochie voert men de ideeën gewoon uit. De Koning en de Koningin stelden zeer veel vragen en toonden zich zeer betrokken bij deze innovatie in het onderwijs.

Laatst gewijzigd:28 juni 2016 09:12

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 08 juni 2018

  Prof.dr. Erik Knorth Officier in de Orde van Oranje Nassau

  Prof.dr. Erik Knorth is vrijdag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester P. Doornenbal - van der Vlist van de gemeente Renswoude decoreerde hem tijdens het symposium 50 jaar Orthopedagogiek in Martiniplaza te Groningen.