Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Study at our Faculty Bachelor Events and Open Days

Gijs Danoe

Bachelorstudent Informatiekunde
Gijs Danoe

Over Gijs

Ik ben Gijs Danoe, 20 jaar oud en ik kom uit Hoogezand. Ik zit nu in het derde jaar van de studie Informatiekunde. Naast mijn studie ben ik veel bezig met powerlifting en daarnaast hou ik ervan om te chillen met vrienden. Ook ben ik actief bij ASCI, de studievereniging van Informatiekunde.

Waarom Informatiekunde

Toen ik op de middelbare school zat wist ik al wel dat ik iets met computers wilde doen en ik was altijd al goed met taal. Toen ben ik gaan kijken naar Informatiekunde en na de open dag wist ik dat dit de goede studie voor mij was omdat het de perfecte middenweg is tussen alfa en bèta. Daarnaast is het een redelijk kleine studie en leer je met deze studie dingen die voor het bedrijfsleven erg interessant zijn. Op dit moment liggen de baankansen daardoor ook erg goed.

Waarom Groningen?

Ik ben geboren in Groningen en heb hier ook veel familie en vrienden wonen dus het is gewoon thuis voor mij. Daarnaast is het de perfecte studentenstad. Informatiekunde in Groningen is in tegenstelling tot andere universiteiten erg veel bezig met artificial intelligence-achtige zaken: taaltechnologie, data science en webdevelopment horen hierbij en daarom leek het me de beste optie.

Toekomst

Ik wil sowieso een master doen, maar daarna heb ik nog geen idee wat ik wil. Het lijkt me in ieder geval erg leuk om iets met webdevelopment te doen, dat vond ik tot nu toe het leukste wat ik heb geleerd. Misschien begin ik ook wel een eigen bedrijf, waar mijn huidige minor (entrepreneurship) ook veel bij kan helpen.

Gouden tip

Maak sowieso gebruik van de open dagen, webklassen en meeloopdagen. Dit geeft je een veel beter beeld van een studie en waarom het de goede of juist niet de goede keuze voor jou zou zijn. Daarnaast zou ik je adviseren om de gouden middenweg te zoeken van een studie die je leukt lijkt en iets wat het goed doet op de arbeidsmarkt.

Laatst gewijzigd:31 oktober 2019 13:47