Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Study at our Faculty Bachelor Events and Open Days

Gijs Danoe

Bachelorstudent Informatiekunde
Gijs Danoe

Over Gijs

Ik ben Gijs Danoe, 21 jaar oud en ik kom uit Hoogezand. Ik zit nu in het vierde jaar van de studie Informatiekunde. Naast mijn studie ben ik veel bezig met fitness. Ook ben ik de voorzitter van ASCI, de studievereniging van Informatiekunde.

Waarom Informatiekunde?

Toen ik op de middelbare school zat wist ik al wel dat ik iets met computers wilde doen en ik was altijd al goed met taal. Vervolgens ben ik gaan kijken naar de studie Informatiekunde. Na het bezoeken van de open dag wist ik dat dit de goede studie voor mij was, omdat het de perfecte middenweg is tussen alfa en bèta. Daarnaast is het een redelijk kleine studie en leer je met deze studie dingen die voor het bedrijfsleven erg interessant zijn. Op dit moment liggen de baankansen daardoor ook erg goed.

Waarom Groningen?

Ik ben geboren in Groningen en heb hier ook veel familie en vrienden wonen dus het is gewoon thuis voor mij. Daarnaast is het de perfecte studentenstad. Informatiekunde in Groningen is in tegenstelling tot andere universiteiten erg veel bezig met artificial intelligence-achtige zaken: taaltechnologie, data science en machine learning horen hierbij en daarom leek het me de beste optie.

Toekomst

Ik wil sowieso een master doen, maar daarna heb ik nog geen idee wat ik wil. Het lijkt me in ieder geval erg leuk om iets met machine learning te doen, dat vond ik tot nu toe het leukste wat ik heb geleerd. Misschien begin ik ook wel een eigen bedrijf.

Tip

Maak sowieso gebruik van open dagen, webklassen en meeloopdagen. Dit geeft je een veel beter beeld van een studie en waarom het de goede, of juist niet goede keuze voor jou zou zijn. Daarnaast zou ik je willen adviseren opzoek te gaan naar de gulden middenweg: zoek iets wat je leuk lijkt, maar wat het ook goed doet op de arbeidsmarkt.

Laatst gewijzigd:15 oktober 2020 12:43