Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Lerarenopleiding

Lerarenopleiding

Academisch | Praktisch | Effectief

Leraar worden? Ben je al docent en wil je je lespraktijk verbeteren? Of ben je geïnteresseerd in ons onderzoek? De Lerarenopleiding van de Rijksuniversiteit Groningen ondersteunt docenten in hun professionalisering.

› Wil je leraar worden?

Tijdens je bachelor, na je bachelor of na je master: wij leiden je op tot leraar in het voortgezet onderwijs. We helpen je je academische vaardigheden toe te passen in de onderwijspraktijk. Dat betekent dat een groot gedeelte van je opleiding zich afspeelt op je stageschool. Maar ook dat je je kritische houding richt op het leren van leerlingen en je eigen rol daarin.

› Benieuwd naar ons onderzoek?

De Lerarenopleiding doet onderzoek naar professionalisering van docenten, vakdidactische thema's en hoger onderwijs. Onze onderzoekers vertellen meer over hun onderzoek en hoe je de resultaten in de praktijk kunt toepassen.

› Ben je docent in het voortgezet onderwijs?

Als docent ben je nooit uitgeleerd. Daarom organiseert ons Expertisecentrum Vakdidactiek Noord netwerken waarin je samen met collega's werkt aan verbetering van je lessen.

› Student aan de Lerarenopleiding?

Op de Student Portal vind je informatie over het aanvragen van stageplaatsen, de Onderwijs- en Examenregeling, het aanvragen van diploma's en wat je kunt doen bij studievertraging.

Nieuws

Geen actueel nieuws beschikbaar op dit moment.

Agenda

Geen actuele evenementen beschikbaar op dit moment.

Opleidingscommissie

Tips om de Lerarenopleiding te verbeteren? Neem contact op met de Opleidingscommissie!