Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts
Header image Uit de collegebank geklapt
Nynke de Haan, student LVHO

Lekker schreeuwen, ook dat is de lerarenopleiding

Datum:28 februari 2024
Tijdens het lesgeven gaat er bij Nynke de Haan (student LVHO) een heleboel goed. Maar tijdens zo'n stage gaat er natuurlijk ook weleens wat mis. Waar loopt Nynke zoal tegenaan? En hoe traint ze zichzelf beter te worden in deze zaken? In dit blog lees je daar alles over!
Leonie Moreels, uitwisselingsstudent

Over de boksers in mijn hoofd

Datum:21 februari 2024
Leonie Moreels kwam als uitwisselingsstudent vanuit Antwerpen een half jaar in Groningen studeren. In België heeft ze altijd het gevoel gehad dat haar creativiteit en de academische papers op de universiteit niet hand in hand gaan. Maar in Groningen kreeg ze het vak 'Creatief schrijven' en kon ze deze twee zaken eindelijk met elkaar verenigen.
Britt Egeter, student LVHO (Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs)

24 paar ogen, een glimlach en een gereedschapskist

Datum:14 februari 2024
Britt Egeter (student LVHO) is begonnen aan haar stage voor de klas. Een klas vol pubers blijkt best een uitdaging te zijn, maar het gaat Britt goed af. Hoe lukt het om zonder enige onderwijs ervaring in een jaar een bekwame docent te worden? In deze blog lees je over de handvatten die studenten krijgen om het docentschap in sneltreinvaart onder de knie te krijgen.
Lotte Heerink, tweedejaars bachelorstudent

De intenties van taal

Datum:07 februari 2024
Lotte Heerink (tweedejaars bachelorstudent) leerde bij het vak Pragmatiek dat we vaak niet zeggen wat we bedoelen. Toch begrijpen we elkaar meestal wel. Door dit inzicht beziet Lotte gesprekken in het dagelijks leven met een nieuwe interesse. Hoe verlopen gesprekken in de trein bijvoorbeeld?
Inge van der Molen, afgestudeerd bachelorstudent

De onbegrensdheid van het kinderboek

Datum:31 januari 2024
Inge van der Molen (afgestudeerd bachelorstudent) hield als kind erg van lezen, maar naarmate ze ouder werd, vond ze lezen steeds minder magisch dan vroeger. Tot op het moment dat ze als volwassenene weer kinderboeken ging lezen. Samen met de kinderboekenleesclub van studievereniging ZaZa dompelt ze zich nu weer onder in de magische wereld van de kinderboeken.
Leonie Moreels, uitwisselingsstudent

Stappenplan van een Erasmusstudent

Datum:24 januari 2024
Leonie Moreels is vanuit Antwerpen als uitwisselingsstudent een half jaar in Groningen neergestreken. Het inruilen van het vertrouwde voor het onbekende gaat gepaard met behoorlijk was spanning, maar gelukkig heeft Leonie hier een oplossing voor: een stappenplan voor de Erasmusstudent.
Yvonne van Kollenburg, masterstudent Neerlandistiek

De meest gebruikte literatuurgeschiedenis: Wikipedia?

Datum:17 januari 2024
Yvonne van Kollenburg (masterstudent Neerlandistiek) schrijft haar scriptie over Wikipedia. Deze site wordt namelijk steeds mer als literatuurgeschiedenis gebruikt. Maar kun je Wikipedia wel zo beschouwen? Yvonne vergelijkt het met een 'echte' literatuurgeschiedenis. Wat valt op?
Amber Idzinga, tweedejaars bachelorstudent

Het belang van taalkunde

Datum:10 januari 2024
Amber Idzinga (tweedejaars bachelorstudent) leert tijdens een onderzoeksatelier wat het belang is van taalkundig onderzoek. Ze doet onderzoek naar kindertaalverwerving en ziet hoe dit onderzoek kan bijdragen aan het verhelpen van taalproblemen bij kinderen.
Jan Willem ten Bruggencate, tweedejaars bachelorstudent

Klein maar fijn

Datum:20 december 2023
Jan Willem ten Bruggencate (tweedejaars bachelorstudent) vindt het erg fijn dat de studie Nederlands zo kleinschalig is. Hierdoor bestaat de mogelijkheid om als student uitgebreid feedback te geven op het werk van medestudenten. Het studieproces is zo echt een gezamenlijk proces.
Britt Egeter, student LVHO (Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs)

Later word ik dokter! Of juf! Of allebei!

Datum:13 december 2023
Britt Egeter heeft al veel diploma's op zak. Toch was ze nog steeds niet uitgestudeerd. Ze volgde een pre-master Nederlandse Taal en Cultuur om daarna in een jaar haar lesbevoegdheid te kunnen halen. Hoe zag die pre-master eruit? En welke verrassende ontdekkingen deed Britt over haar eigen interesses?