Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieDiensten en voorzieningenLET Career ServicesStages en werkervaring

Studie en de praktijk

Niet alleen buiten je studie kun je praktijkervaring opdoen, ook binnen je opleiding is het mogelijk om vakken te volgen die zich richten op de praktijk.

Workshop ''Sprankelend Presenteren" van KCM-alumna Eva Pantelakis.
Workshop ''Sprankelend Presenteren" van KCM-alumna Eva Pantelakis.

Career Minor

De Career minor (15 ECTS of 30 ECTS) heeft als doel om je sterker bewust te laten zijn van de inzetbaarheid van je academische vaardigheden op de arbeidsmarkt door middel van een pakket van verplichte en keuzemodulen. De 15 ECTS-variant bestaat uit de modulen Praktijkvoorbereiding, Functioneel Schrijven en Loopbaanvoorbereiding en kan in blok 1 of blok 2 worden gevolgd. Bij de 30 ECTS-variant worden deze modulen in blok 1 gevolgd en bestaat blok 2 uit een stage bij een instelling of een interdisciplinaire teamopdracht (15 ECTS).

Leadership Labs

De Faculteit der Letteren biedt Honours College studenten ieder voorjaar een Leadership LAB aan (voor het eerst tussen feb-april 2017). In het Leadership LAB werken minimaal 4 tot maximaal 18 masterstudenten op creatieve wijze in multidisciplinaire teams van 4 tot 6 personen aan een actuele case. De studenten in projectvorm 8 weken lang samen aan de oplossing van een reëel probleem in een organisatie. Zij worden daarin begeleid en ondersteund door experts uit het veld en door universitaire docenten. Het LAB staat nadrukkelijk open voor studenten van alle opleidingen en alle nationaliteiten.

Vakken per opleiding

Binnen je opleiding is het mogelijk om vakken te volgen die zich richten op de praktijk. Zo kregen masterstudenten van Communicatie- en Informatiewetenschappen en Human-machine Communication een speciale opdracht van DUO. Ze voerden een evaluatie uit van de DUO-website met het doel om de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. Klik hier voor het hele verhaal!

Binnen andere masters worden ook vakken gegeven die zich richten op het werkveld:

Raden van Advies

Om zich blijvend te profileren naar aankomende studenten en het dynamische werkveld moet iedere universitaire opleiding steeds opnieuw een actuele analyse maken van de samenhang tussen curriculum en arbeidsmarkt. In een Raad van Advies zitten twee werkgevers, twee alumni, twee stafleden van de universiteit én twee studenten. Wil jij meepraten over de inhoud van je opleidingen en heb je er belang bij dat jouw opleiding aansluit bij het werkveld?
Meld je dan nu aan als raadslid!

Laatst gewijzigd:20 februari 2018 12:33
printOok beschikbaar in het: English