Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieDiensten en voorzieningenLET Career ServicesStages en werkervaring

Studie en de praktijk

Niet alleen buiten je studie kun je praktijkervaring opdoen, ook binnen je opleiding is het mogelijk om vakken te volgen die zich richten op de praktijk.

Workshop 'Sprankelend Presenteren' van Eva Pantelakis.
Workshop 'Sprankelend Presenteren' van Eva Pantelakis.

Career Minor

De Career Minor (30 ECTS) is een minor die je voorbereidt op de arbeidsmarkt en als einddoel heeft je ‘employability’ (inzetbaarheid) te versterken. Dit betekent concreet het versterken van a) kennis van de sector en b) de vaardigheden en houding die nodig zijn om goed te functioneren. Blok 1 bestaat uit twee delen: oriëntatie en thema. Je doet hierin kennis en vaardigheden op in plenaire colleges, je voert opdrachten uit in projectgroepen en je verdiept je inhoudelijk steeds verder in het door jou gekozen thema en bijbehorende organisaties. In Blok 2 kies je uit een opdracht in de vorm van een stage (die je zelf zoekt), een projectgroep opdracht voor een werkgever of een ondernemerschapsopdracht. Meer informatie vind je op de website van de Career Minor.

Leadership Labs

De Faculteit der Letteren biedt Honours College studenten ieder voorjaar een Leadership LAB aan (voor het laatst februari-april 2019). In het Leadership LAB werken masterstudenten op creatieve wijze in multidisciplinaire teams van aan een actueel probleem van een bedrijf of instelling. De studenten werken in projectvorm 7 weken intensief samen aan de creatieve oplossing van een reëel probleem in een organisatie. Zij worden daarin begeleid en ondersteund door experts uit het veld en door universitair docenten. Het LAB staat nadrukkelijk open voor studenten van alle opleidingen en alle nationaliteiten.

Vakken per opleiding

Binnen je opleiding is het mogelijk om vakken te volgen die zich richten op de praktijk. Zo kregen masterstudenten van Communicatie- en Informatiewetenschappen en Human-machine Communication een speciale opdracht van DUO. Ze voerden een evaluatie uit van de DUO-website met het doel om de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. Klik hier voor het hele verhaal!

Binnen andere masters worden ook vakken gegeven die zich richten op het werkveld:

Raden van Advies

Om zich blijvend te profileren naar aankomende studenten en het dynamische werkveld moet iedere universitaire opleiding steeds opnieuw een actuele analyse maken van de samenhang tussen curriculum en arbeidsmarkt. In een Raad van Advies zitten twee werkgevers, twee alumni, twee stafleden van de universiteit én twee studenten. Wil jij meepraten over de inhoud van je opleidingen en heb je er belang bij dat jouw opleiding aansluit bij het werkveld?
Meld je dan nu aan als raadslid!

Laatst gewijzigd:17 augustus 2018 14:09
printView this page in: English