Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieDiensten en voorzieningenLET Career ServicesStages en werkervaringStages en werkervaring

Lisanne Liewes (MA Multilingualism) liep stage bij Noordhoff Uitgevers

Hoe heb je het vinden van een stage aangepakt?

Tijdens mijn master Multilingualism heeft loopbaanadviseur Letteren Esther Haag het één en ander verteld over stages vinden. Aan de hand daarvan besloot ik mijn connecties aan te halen en heb ik mijn buurman, die werkt bij Noordhoff Uitgevers, gevraagd. Hij reageerde erg positief en zo kon ik hem mijn CV en motivatiebrief sturen.

Wat heb je geleerd van je stage? Waarom zouden studenten volgens jou stage moeten gaan lopen?

Tijdens mijn stage heb ik geleerd hoe het is om een “groot” bedrijf iets te doen met je achtergrond vanuit de universiteit. Het is erg fijn om iets met deze kennis in de praktijk te doen, zeker na een aantal jaar bezig te zijn geweest in de theorie. Ook al sluit mijn master niet precies aan op mijn stage, ik heb toch erg veel geleerd en hopelijk ook mijn inbreng toegevoegd aan het bedrijf.

Lisanne Liewes
Lisanne Liewes

Wat vond je het leukste tijdens je stage?

Het leuke aan Noordhoff Uitgevers is dat er meestal wel meerdere stagiairs aanwezig zijn in dezelfde perioden. Dat was in mijn geval ook zo, en als groepje stagiairs deden we vaak dingen samen zoals lunchen in de middag of een keer een hapje eten na stage.

Bij veel bedrijven spendeert men vele uurtjes achter de laptop, zo ook bij Noordhoff Uitgevers. Maar zo nu en dan waren er heel erg leuke uitstapjes. Zo ben ik betrokken geweest bij de docentenmiddag op een prachtige locatie in Amersfoort, maar ook waren we aanwezig bij de uitreiking van de Jonge Jury in Utrecht.

Wat zijn jouw stagetips?

Omdat we met een groepje stagiairs waren, planden we met z’n allen gesprekken in met werknemers die verschillende functies hadden binnen het bedrijf. Op die manier kom je snel de structuur te weten van het bedrijf en vaak vinden ze het ook nog eens heel leuk om te vertellen wat ze eigenlijk de hele dag doen.

Laatst gewijzigd:18 december 2017 11:52
printView this page in: English