Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieDiensten en voorzieningenLET Career ServicesStages en werkervaringStages en werkervaring

Leonie Fransen (BA KCM) liep stage bij Pers en Publiciteit bij BNN, Hilversum

Leonie Fransen

Hoe heb je het vinden van een stage aangepakt?

Na het rondzoeken op internet, de Universiteitskrant in de gaten te hebben houden en de vacatures bij het Stagebureau af en toe te bekijken heb ik deze stage via de website mediastages.nl gevonden. Ik heb mijn motivatiebrief en CV ingestuurd en heb vervolgens twee verschillende gesprekken gehad en een opdracht moeten insturen. Even later werd ik in de supermarkt overrompeld met hét telefoontje: ik was aangenomen!

Wat heb je geleerd van je stage? Waarom zouden studenten volgens jou stage moeten gaan lopen?

Bij BNN heb ik geleerd om in een informele sfeer hard maar ook secuur te werken en hoe een publieke omroep in het algemeen te werk gaat. Ik heb nieuwe vaardigheden geleerd zoals het schrijven van persberichten en het omgaan met publieksreacties. Ook weet ik nu waar mijn sterke en zwakke punten liggen en welke kant ik na mijn diploma op wil gaan.

Ik raad andere studenten aan om een stage te lopen omdat ze hierbij een kijkje kunnen nemen in hun toekomstige werkveld. Naast het verkrijgen van nieuwe vaardigheden kun je er ook achter komen of je echt deze kant op wilt. En daarnaast is het belangrijkste dat je hierbij een netwerk kunt opbouwen die later nog erg goed van pas kan komen.

Wat vond je het leukst? Wat zou je een volgende keer anders doen?

Van een avond leden werven op de Kamasutrabeurs, tot backstage de pers begeleiden tijdens het Golden Oldies concert in Koninklijk Theater Carré, tot Rihanna een BNN-promo laten doen op Facebook: bij BNN was er altijd wel wat te beleven. Ik was ook erg trots op publicaties van mijn persberichten in kranten, op nu.nl en bij NOS op 3 en dergelijke. De ‘gewone’ kantooruren zullen me echter ook altijd bijblijven.

De volgende keer zou ik de voorbereiding met de universiteit beter regelen. Toen ik hoorde dat ik werd aangenomen moest ik in een week nog veel regelen en dat zorgde voor de nodige stress. Neem op tijd contact op met je stagebegeleider!

Wat zijn jouw stagetips?

Zorg dat je motivatiebrief helemaal in orde is en laat deze door je omgeving lezen. En solliciteer ook op de ‘droom’-vacatures waarvan je denkt dat je toch niet wordt aangenomen: niet geschoten is altijd mis!

Wil je meer stageverhalen lezen?

Meer stagiair(e)s aan het woord vind je in ons fotoboek.

Laatst gewijzigd:18 december 2017 11:52
printView this page in: English