Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Inschrijvingen Dag van Participatief Actieonderzoek geopend

26 maart 2018

Vandaag zijn de inschrijvingen voor de Dag van Participatief Actieonderzoek op 12 april geopend! Ben jij als onderzoeker of student geïnteresseerd in participatieve onderzoeksvormen? Maak dan kennis met verdiepende keynotes van prof. dr. Tineke Abma en dr. Ben Boog, inspirerende best-practices van sprekers uit verschillende sectoren en prikkelende interactieve workshops waarin jij (beginnende) actieonderzoeker zelf ook aan de slag gaat.

Kenniscentra

De Dag van Participatief Actieonderzoek wordt georganiseerd door de Wetenschapswinkels van de Rijksuniversiteit Groningen. De sprekers komen vanuit verschillende Groningse kennisinstellingen, zoals: de RUG, Hanzehogeschool en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), maar ook uit het VUMC en Wageningen. Kosten van de Dag, inclusief lunch, bedragen €20,00, studenten betalen €10,00.

Actieonderzoek

Actieonderzoek is gebaseerd op het werk van sociaalpsycholoog Kurt Lewin, waarbij de onderzoeker ingrijpt ofwel participeert in het onderzoek. Het is een op zichzelf staande vorm van onderzoek naast kwantitatief en kwalitatief onderzoek. Het uitgangspunt is dat deze vorm van onderzoek bijdraagt aan democratisering en empowerment binnen een sociale situatie. De onderzochten participeren hierbij als co-onderzoeker.

PAO
Laatst gewijzigd:26 maart 2018 11:48