Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Elsevier Beste Studies: 6 bachelors Letteren op eerste plaats

10 oktober 2018

De bachelorprogramma's Archeologie, English Language and Culture, Informatiekunde, Media Studies, Midden Oostenstudies en Nederlandse taal en cultuur zijn door studenten het beste beoordeeld in hun categorie van Nederland. Dat blijkt uit de ranglijst in laatste uitgave van de Elsevier Beste Studies.

beste studies

Van alle studies die een eerste plek behaalden, scoren de opleidingen Archeologie (89%) Minorities and Multingualism (85%) en English Language and Culture (80%) dit jaar het hoogste percentage tevreden studenten. Daarop volgen de programma's Informatiekunde (74%), Media Studies (73%), Nederlandse taal en cultuur (73%) en Midden Oostenstudies (70%).

Over Beste Studies

Jaarlijks brengt Elsevier een ranglijst Beste Studies uit gebaseerd op resultaten van de Nationale Studenten Enquete (NSE), aangevuld met gegevens over onder andere het bindend studieadvies, studierendement en de studentenpopulatie.

*De bacheloropleidingen American Studies, Europese talen en culturen, International Relations and International Organization, Arts, Culture and Media en Minorties and Multilingualism van de RUG zijn uniek in Nederland en ontvangen daarom geen rangoordeel.

Laatst gewijzigd:10 oktober 2018 15:21

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.