Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Elsevier Beste Studies: 6 bachelors Letteren op eerste plaats

10 oktober 2018

De bachelorprogramma's Archeologie, English Language and Culture, Informatiekunde, Media Studies, Midden Oostenstudies en Nederlandse taal en cultuur zijn door studenten het beste beoordeeld in hun categorie van Nederland. Dat blijkt uit de ranglijst in laatste uitgave van de Elsevier Beste Studies.

beste studies

Van alle studies die een eerste plek behaalden, scoren de opleidingen Archeologie (89%) Minorities and Multingualism (85%) en English Language and Culture (80%) dit jaar het hoogste percentage tevreden studenten. Daarop volgen de programma's Informatiekunde (74%), Media Studies (73%), Nederlandse taal en cultuur (73%) en Midden Oostenstudies (70%).

Over Beste Studies

Jaarlijks brengt Elsevier een ranglijst Beste Studies uit gebaseerd op resultaten van de Nationale Studenten Enquete (NSE), aangevuld met gegevens over onder andere het bindend studieadvies, studierendement en de studentenpopulatie.

*De bacheloropleidingen American Studies, Europese talen en culturen, International Relations and International Organization, Arts, Culture and Media en Minorties and Multilingualism van de RUG zijn uniek in Nederland en ontvangen daarom geen rangoordeel.

Laatst gewijzigd:10 oktober 2018 15:21

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.