Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Janet Fuller benoemd tot hoogleraar Europese Taal en Maatschappij

28 november 2017

Janet M. Fuller is per september 2017 aangesteld als hoogleraar Europese Taal en Maatschappij aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is verbonden aan de opleiding Europese Talen & Culturen van de Faculteit der Letteren. Haar internationaal erkende specialiteit ligt bij sociolinguïstiek in combinatie met de Duitse taal.

Janet Fuller

De focus van het onderzoek ligt bij sociolinguistiek in combinatie met de Duitse taal, haar expertise op dit gebied is internationaal erkend. Fuller zal haar onderzoek uitvoeren voor het onderzoeksinstituut Centre for Language and Cognition Groningen.

Janet Fuller was hiervoor werkzaam als professor in de Antropologie aan de Southern Illinois University in Carbondale (VS) en was eerder hoofd van de richting Women’s Studies aan deze universiteit. Ze heeft ze veel onderzoek verricht op het gebied van multilingualism en publiceerde onder andere de boeken Spanish Speakers in the USA (2013) en Introduction to Sociologinguistics (2015).

Laatst gewijzigd:06 december 2017 11:22
printOok beschikbaar in het: English