Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Nanna Hilton genomineerd voor Klokhuis Wetenschapsprijs

17 oktober 2017

Nanna Haug Hilton, bedenker van de app Stimmen en taalwetenschapper aan de Faculteit der Letteren, is met haar project genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2017. Hilton kan hiermee een aflevering van het Klokhuis over haar onderzoeksproject winnen.

Via de app Stimmen wordt gesproken taal verzameld van het Nederlands en Fries, maar ook van alle dialecten en accenten die in Nederland voorkomen. Het onderzoek naar verschillen in uitspraken, kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij spraakbesturing voor apparaten. Met het Klokhuisprogramma wordt het onderwerp toegankelijk gemaakt voor kinderen. Een maand geleden is de app online gegaan. Vorige week vierde het onderzoeksteam een feestje, omdat de app meer dan 10.000 downloads aantikte.

Behalve Nanna werd ook RUG-wetenschapper Jan Willem Bolderdijk voor de wetenschapsprijs genomineerd. Bolderdijk is psycholoog en doet onderzoek naar hoe mensen milieubewuste keuzes maken. Kinderen kunnen vanaf nu via de website van het klokhuis op Jan Willem of op Nanna stemmen.

Klokhuis Wetenschapsprijs 2017
Over het project Stimmen