Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Student Multilingualism wint LC Award voor beste masteronderzoek

07 juni 2017

Op dinsdagavond 6 juni werden de LC Awards uitgereikt. In de categorie masteronderzoek won Donna Noonan, student Multilingualism van de Faculteit der Letteren en Campus Fryslân. Zij nam deel aan de LC Awards met haar onderzoek over de gesproken Engelse taal op Nederlandse universiteiten.

Na eenentwintig presentaties van zo’n drie minuten per pitch, was het aan de jury om de winnaars te kiezen. Er werden prijzen uitgereikt voor onderzoek op mbo-, hbo- en masterniveau en een publieksprijs. Donna Noonan stuurde haar onderzoek over het niveau van Engelse spreekvaardigheid op Nederlandse universiteiten, dat zij uitvoert voor haar studie Multilingualism, in en won hiermee de prijs voor beste masteronderzoek.

In haar onderzoek kwam naar voren dat het niet zozeer draait om het taalniveau, maar de manier waarop de spreker zijn verhaal over kan brengen. Het ligt dus meer bij de communicatieve vaardigheden van de spreker, dan de technische. Noonan nam elf sprekers, met verschillende taalachtergronden, op en liet deze opnames aan een groep individuele respondenten horen. Deze gaven aan de spreker die het beste Engels sprak minder goed te begrijpen dan de spreker die de slechtste Engelse vaardigheden had. Hij deed echter meer moeite om zijn verhaal over te laten komen, waardoor het verhaal begrijpelijker werd voor de luisteraar.

De master Multilingualism komt voort uit een samenwerking van de Faculteit der Letteren en Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen en de NHL Hogeschool in Leeuwarden. De organisaties proberen, door het aanbieden van deze master, de kennis op het gebied van meertaligheid te vergroten.

Donna
Laatst gewijzigd:10 april 2018 12:56