Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

MA European Studies: Euroculture reikt eerste joint diplomas uit

09 december 2015
Euroculture

Op vrijdag 11 december a.s. reikt het Master programma European Studies: Euroculture haar eerste joint diploma's uit. Euroculture-studenten die na september 2013 zijn begonnen met het programma krijgen een joint diploma, een diploma dat gezamenlijk wordt uitgereikt door de Rijksuniversiteit Groningen en één van de Europese partneruniversiteiten van het Euroculture consortium.

Het uitreiken van joint diploma's is een logische stap in het internationaliseringsproces van universitaire opleidingen, maar het kost internationale programma's zoals Euroculture vaak jaren om aan de wettelijke en administratieve eisen van elk deelnemend land te voldoen. Aan de faculteit Letteren zijn er slechts twee andere programma's, International Humanitarian Action (NOHA) en Clinical Linguistics (EMCL), die joint diploma's kunnen uitreiken.

Het programma European Studies: Euroculture is een internationale, twee-jarige Erasmus Mundus Master met een focus op maatschappelijke, politieke en culturele ontwikkelingen in Europese en internationale context.

Graduation 2014 - Double Degrees
Graduation 2014 - Double Degrees
Laatst gewijzigd:09 december 2015 13:25

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 13 november 2018

  De toekomst is digitaal, nu jij nog

  Voor zijn promotieonderzoek naar de geschiedschrijving van de Leeuwarder Courant analyseerde Marcel Broersma jaren geleden vergeeld krantenpapier. Door de intrede van digitalisering verschoof zijn onderzoek naar sociale media, nieuwe vormen van mediagebruik...

 • 12 november 2018

  Aletta Westra wint Stimuleringsprijs Autisme 2018

  Aletta Westra wint Stimuleringsprijs Autisme 2018