Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Prof. dr. Hubertus Büschel hoogleraar Eigentijdse geschiedenis

08 september 2015
Prof. dr. Hubertus Büschel
Prof. dr. Hubertus Büschel

Hubertus Büschel is per 1 september 2015 benoemd tot hoogleraar Eigentijdse geschiedenis aan de Faculteit der Letteren. Büschel (1969) heeft een sterk onderzoekdossier op het thema ontwikkelingshulp en psychiatrie in historisch perspectief, maar heeft zich daarnaast veel breder geprofileerd, zowel op het terrein van onderzoek als juist ook binnen het onderwijs. Zo geeft hij onderwijs over onder meer internationale politiek, cultuurstudies, Afrika en global history. Büschel was hiervoor werkzaam als Junior Professor for Cultural History aan Justus Liebig.

De leerstoel Eigentijdse Geschiedenis omvat de geschiedenis vanaf 1945 tot heden. Zij beschouwt het recente verleden vanuit het hedendaagse perspectief, met specifieke aandacht voor de theoretische en epistemologische problemen die verbonden zijn aan het bestuderen van het recente verleden. Vanaf het einde van de twintigste eeuw ligt het accent is het accent o.a. op wereldgeschiedenis en transnationale en globaliseringprocessen en de problematiek die daar uit voorkomt. Daarnaast is er binnen het vakgebied een toenemende belangstelling te zien voor de rol die (nieuwe) media in politiek en samenleving spelen. Ook de recente ontwikkelingen op het gebied van de beschikbaarheid van digitale bronnen is van belang.

Laatst gewijzigd:08 september 2015 16:54
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 12 maart 2018

  Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

  Prof. Goffe Jensma over de Dag van de Grunneger Toal.

 • 08 maart 2018

  3 topmasters bij de Faculteit der Letteren

  In de Keuzegids 2018 hebben drie masteropleidingen van de Faculteit der Letteren het label Topopleiding gekregen. De masters Kunst en Cultuurwetenschappen, Europese Studies en Archeologie (research) behoren hiermee tot de beste van het land.