Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Letteren opleidingen van de RUG landelijk als hoogste beoordeeld

10 november 2014

Uit de WO-monitor, een landelijke enquête onder afgestudeerde masterstudenten, blijkt dat Letteren studies van de RUG met gemiddeld een 7,6 hoger scoren dan het landelijk gemiddelde. Bovendien worden Letteren opleidingen hiermee na die van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen als beste beoordeeld van alle RUG-faculteiten.

Studeren of stage lopen in het buitenland doen Letteren studenten van de RUG veel vaker dan andere Letteren studenten. Dat heeft welllicht tot gevolg dat voormalig Letteren studenten van de RUG vaker in het buitenland wonen dan oud-Letteren studenten die elders een opleiding hebben gevolgd. Ook zijn na de studie meer studenten van onze Letteren faculteit woonachtig in het buitenland, dan oud-studenten van andere faculteiten van de RUG.

Daarnaast zoeken afgestudeerde Letteren studenten van de RUG gemiddeld drie maanden naar werk en hebben zij vaker een betaalde baan dan oud-Letteren studenten van universiteiten elders in Nederland.

De WO-monitor wordt jaarlijks afgenomen onder oud-studenten om de onderwijskwaliteit en studenttevredenheid te kunnen onderzoeken.

Laatst gewijzigd:11 november 2014 17:21
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 12 maart 2018

  Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

  Prof. Goffe Jensma over de Dag van de Grunneger Toal.

 • 08 maart 2018

  3 topmasters bij de Faculteit der Letteren

  In de Keuzegids 2018 hebben drie masteropleidingen van de Faculteit der Letteren het label Topopleiding gekregen. De masters Kunst en Cultuurwetenschappen, Europese Studies en Archeologie (research) behoren hiermee tot de beste van het land.