Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Letteren opleidingen van de RUG landelijk als hoogste beoordeeld

10 november 2014

Uit de WO-monitor, een landelijke enquête onder afgestudeerde masterstudenten, blijkt dat Letteren studies van de RUG met gemiddeld een 7,6 hoger scoren dan het landelijk gemiddelde. Bovendien worden Letteren opleidingen hiermee na die van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen als beste beoordeeld van alle RUG-faculteiten.

Studeren of stage lopen in het buitenland doen Letteren studenten van de RUG veel vaker dan andere Letteren studenten. Dat heeft welllicht tot gevolg dat voormalig Letteren studenten van de RUG vaker in het buitenland wonen dan oud-Letteren studenten die elders een opleiding hebben gevolgd. Ook zijn na de studie meer studenten van onze Letteren faculteit woonachtig in het buitenland, dan oud-studenten van andere faculteiten van de RUG.

Daarnaast zoeken afgestudeerde Letteren studenten van de RUG gemiddeld drie maanden naar werk en hebben zij vaker een betaalde baan dan oud-Letteren studenten van universiteiten elders in Nederland.

De WO-monitor wordt jaarlijks afgenomen onder oud-studenten om de onderwijskwaliteit en studenttevredenheid te kunnen onderzoeken.

Laatst gewijzigd:22 oktober 2018 15:25
printView this page in: English