Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Opgraving scheepswrak Dronten onder leiding van RUG-hoogleraar André van Holk

05 augustus 2014

Onder leiding van RUG-hoogleraar prof. dr. André van Holk en scheepsarcheoloog Laura Koehler wordt van 4 t/m 28 augustus een scheepswrak uit vermoedelijk midden 17e eeuw opgegraven in Dronten. De opgraving is slechts het begin; in de zomer van 2015 wordt deze verder hervat.

Het wrak werd in 1960 voor het eerst vermeld en is in 1989 uitgebreid verkend. Het is ongeveer 20 meter land en 7 meter breed. Het wrak ligt hoog in de grond en er is gebleken dat het hout in zeer slechte staat is. Men besloot tot opgraving om de kennis uit te breiden en het wrak niet verloren te laten gaan.

De opgraving gebeurt onder de vlag van IFMAF, de International Fieldschool for Maritime Archaelogy Flevoland. Een samenwerking tussen provincie Flevoland, gemeente Lelystad, Rijksuniversiteit Groningen, Nieuw Land en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Belangstellende kunnen op zaterdag 23 augustus de opgraving komen bekijken.

Bron en meer informatie: Nieuw Land

Laatst gewijzigd:15 januari 2015 09:26

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 12 maart 2018

  Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

  Prof. Goffe Jensma over de Dag van de Grunneger Toal.

 • 08 maart 2018

  3 topmasters bij de Faculteit der Letteren

  In de Keuzegids 2018 hebben drie masteropleidingen van de Faculteit der Letteren het label Topopleiding gekregen. De masters Kunst en Cultuurwetenschappen, Europese Studies en Archeologie (research) behoren hiermee tot de beste van het land.