Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelMedewerkers in de media

Medewerkers in de media 2018

Onderzoekers van de Faculteit der Letteren verschijnen met enige regelmaat op televisie, op de radio of in de kranten. Hieronder een opsomming van de belangrijkste verschijningen.

Datum Titel/ Medium Omschrijving
Januari
Februari
1 februari NOS.nl Stefan van der Poel over de Poolse identiteit.
Maart
8 maart dvhn.nl Mineke Bosch over internationale vrouwendag.
8 april NPO-1 Stefan van der Poel over verkiezingen in Hongarije.
8 april NPO-1 Inger Kuin over goden en religie in de oudheid.
15 april NPO-1 Theo Spek over gletsjertong en kustkliffen (Gaasterland).
Mei
5 mei NRC Petra Broomans over emancipatie in Scandinavië
27 mei NOP-1 Hans van Koningsbrugge over Zweedse tips tegen de komst van de Russen of ander gevaar.
25 juni dvhn.nl Quirijn van den Hoogen over cultuurbeleid
Juli
5 juli NRC 8 decanen geesteswetenschappelijke faculteiten over financiering geesteswetenschappen in Nederland
15 juli dvhn.nl Maarten Loonen over klimaatverandering in de poolstreek.
Juli
31 juli NewScientist Martijn Wieling over onderzoek naar invloed van alcohol op spreken van vreemde talen bij Lowlandbezoekers
Augustus
20 augustus NRC Stefan Couperus en Clemens Six over vitaal houden van liberale democratiën door letterenstudies.
8 september NOS Met het Oog op Morgen Petra Broomans over Zweedse verkiezingen
November
9 november Reformatorisch Dagblad Tentoonstelling MKR Uden Cities of Readers: "Leken lazen al voor de Reformatie"
10 november Trouw Artikel over o.a Cities of Readers