Skip to ContentSkip to Navigation
Faculty of ArtsOur facultyNewsNews Faculty of Arts

Oud-studente KCM wint Cultuurmarketing Scriptieprijs

01 juli 2015

Voormalig BA-studente Kunsten, Cultuur en Media (KCM) Hassina Bahar heeft tijdens de Cultuurmarketing Awards de Cultuurmarketing Scriptieprijs 2015 gewonnen. Ze won de prijs met haar masterscriptie 'De Museumkaart, wat is deze waard?', waarmee ze afstudeerde aan de Universiteit van Amsterdam.

Van 30 inzendingen naar 1 winnaar

Dit jaar stuurden 30 studenten hun onderzoek in voor de Cultuurmarketing Scriptieprijs. Acht studenten werden genomineerd voor de prijs. Deze studenten presenteerden tijdens de Cultuurmarketing Awards hun onderzoeksresultaten in 5 minuten durende pitches aan het aanwezige publiek. Daarna riep de vakjury, bestaande uit Marielle Hendriks, Cor Wijn, Ruben Israel en Anna Elffers, Hassina Bahar uit tot winnaar van de prijs.

Hassina wint met de Cultuurmarketing Scriptieprijs een geldbedrag van € 500,- en mag het Cultuurmarketingseizoen 2015-2016 openen met een presentatie. Ook zal ze in het zonnetje worden gezet met een interview op Cultuurmarketing.nl en krijgt ze een Cultuurmarketing lidmaatschap cadeau. Het onderzoek van Hassina Bahar vond de vakjury een voorbeeldonderzoek: praktisch, toepasbaar en goed geworteld in de cultuursector. Ook is het onderzoek erg relevant voor de sector, en daarbuiten. Erg goed vindt de jury kritische houding van de onderzoekster ten opzichte van de kaart en dat ze deze in een internationaal perspectief zet. Dit maakt Bahar volgens de jury een absolute winnaar van de prijs. Via Cultuurmarketing.nl is het onderzoek van Bahar te downloaden.

Over Hassina Bahar

Na de bachelor Kunsten, Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit Groningen te hebben behaald, is Hassina Bahar in 2012 naar Amsterdam vertrokken om aan de UvA de master Algemene Cultuurwetenschappen te gaan doen. Tijdens haar master heeft ze stage gelopen bij de Kunstcommissie van De Nederlandsche Bank en op de afdeling Development bij Stedelijk Museum Amsterdam. Momenteel is zij werkzaam bij Tassenmuseum Hendrikje als relatiemanager. Hassina is hier o.a. verantwoordelijk voor de fondsaanvragen, de sponsoren en de vrienden en donateurs van het museum.

Scriptieprijs
Laatst gewijzigd:13 juni 2019 10:08

Meer nieuws

 • 06 september 2019

  Burgemeester Den Oudsten opent Letterenfestival op 14 september

  Op zaterdag 14 september vindt het eerste Groningse Letterenfestival plaats. Een dag waarop de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen haar deuren opent voor iedereen die belangstelling heeft voor alfa- en cultuurwetenschappen.

 • 05 september 2019

  Willem Wierbos nieuwe huisdichter RUG

  Willem Wierbos (24), student Geneeskunde, is de nieuwe huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen voor het studiejaar 2019-2020. Hij maakte indruk op de jury met zijn gedichten die midden in het studentenleven staan: ‘Willem is niet een dichter...

 • 03 september 2019

  Dictators op het eerste Letterenfestival

  Dictaturen in het Midden-Oosten kennen vele gezichten. Toch is er volgens Kiki Santing een patroon te ontdekken. Op het eerste Letterenfestival vertelt ze er meer over in een korte lezing.