Skip to ContentSkip to Navigation
Faculty of ArtsOur facultyNewsNews Faculty of Arts

Masterstudente Neerlandistiek Lilian Zielstra wint voorronde schrijfwedstrijd Write Now! Groningen

21 april 2015

De 23-jarige Masterstudente Neerlandistiek Lilian Zielstra is de winnaar van Groningse voorronde van Write Now! 2015. Ze wint 250,- euro aan boekenbonnen en een plek in de grote finale van Write Now! op 21 juni in Rotterdam, waar ze zal strijden om de titel van het schrijftalent van 2015.

De uitreiking vond plaats in de Groninger Forum Bibliotheek. De jury, bestaande uit juryvoorzitter Ellen Deckwitz, acquirerend redacteur Willemijn Lindhout en literair recensent Thomas de Veen verkoos haar verhaal ‘Het lichaam van een ander’ tot de beste tekst. Uit het juryrapport: ‘Een verhaal dat niet op een spectaculair plot vertrouwd, maar op de kracht van sterke zinnen zoals: “Anderen zeiden dat Esther van haar geloof was gevallen, maar ze was zelf gesprongen.”’ In totaal stuurden meer dan tachtig jonge Noord-Nederlandse schrijvers een tekst in.

Lilian Zielstra krijgt drie weken om een nieuwe tekst te schrijven voor de finale. Haar concurrenten zullen de komende weken in andere Nederlandse, Vlaamse en Surinaamse regio’s bekend gemaakt worden. De finalisten maken kans op de juryprijs, die bestaat uit een MacBook, een optreden op een literair festival, een column op Trouw.nl en een schrijfopleiding. Ook wordt er 21 juni een publieksprijs uitgereikt, die bestaat uit een publicatie in Metro Vlaanderenen een Ipad.

Over Write Now!

Write Now! is de grootste schrijfwedstrijd in het Nederlandse taalgebied en begint met elf regionale voorronden in Nederland, Vlaanderen en Suriname. Voor elke regio bepaalt een vakjury wie zich plaatst voor de finale. Eerdere winnaars van Write Now! zijn o.a. Niña Weijers, Maartje Wortel en Lize Spit.

Lilian Zielstra
Lilian Zielstra
Laatst gewijzigd:13 juni 2019 10:01

Meer nieuws

 • 14 oktober 2019

  Kampbeul Josef Kotalla verwierf aanzien door geweld

  De SS'er Josef Kotalla stond bekend als ‘de beul van Amersfoort’. Veertig jaar na zijn dood geldt hij nog altijd als de belichaming van het kwaad. In een biografie schetst en analyseert promovendus Richard Hoving voor het eerst gedetailleerd Kotalla’s...

 • 10 oktober 2019

  Nieuwe lezingenreeks Schatten uit de Universiteitsbibliotheek

  In de lezingenreeks Schatten uit de Universiteitsbibliotheek: lezingen over Bijzondere Collecties vertellen wetenschappers over hun lopend of afgerond onderzoek naar materiaal van de afdeling Bijzondere Collecties, in aanwezigheid van de objecten in...

 • 01 oktober 2019

  Internationaal project SeaChanges ontvangt vier miljoen euro financiering

  De Europese Commissie heeft zeven instellingen voor hoger onderwijs en onderzoek vier miljoen euro toegekend om 15 promovendi te trainen in onderzoek naar menselijke exploitatie van gewervelde zeedieren.