Faculty of ArtsOur facultyNewsNews Faculty of Arts

Promovendus Letteren wint prestigieuze Glushko dissertatieprijs

09 april 2015

Dr. Harm Brouwer heeft de Robert J. Glushko dissertatieprijs voor baanbrekend onderzoek in Cognitive Science gewonnen. De prijs, waaraan een geldbedrag van $10.000 verbonden is, zal op 23 juli worden uitgereikt in Pasadena, Californië.

Harm Brouwer is in juni 2014 cum laude gepromoveerd aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen (eerste promotor prof. dr. John Hoeks) op onderzoek naar het begrijpen van taal. Hij ontwikkelde een wiskundig model om de responsen van het brein op talige stimuli te kunnen voorspellen. Bij de ontwikkeling van dit ‘neuro-computationeel’ model ontdekte hij ook dat de gangbare interpretatie van gemeten hersengolven (ERPs ofwel Event-Related brain Potentials) niet correct was, en formuleerde hij een nieuwe theorie, die tot nu toe zeer succesvol is gebleken bij het verklaren van experimentele uitkomsten. Op dit moment werkt hij als onderzoeker (Marie Curie fellowship) bij de Saarland Universiteit in Saarbrücken.

Laatst gewijzigd:09 mei 2019 17:33