Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOnderwijs Faculteit der LetterenMaster

Alexander de Ridder

Educatieve Master Engels

Vragen over de Educatieve Master Engels? Stuur Alexander een e-mail: a.j.de.ridder@student.rug.nl

Waarom onderwijs?

Het onderwijs heeft me altijd al geboeid. Na het halen van mijn MA Engels heb ik anderhalf jaar ander werk gedaan. Nu vond ik het tijd worden om ook het lesgeven een kans te geven. Het lesgeven zelf, het contact met leerlingen en proberen ze communicatief Engels bij te brengen, heeft me altijd al enorm leuk geleken—en tot nu toe vind ik dat nog steeds.

Druk maar voldaan

Ik zit nu in het tweede semester van de Educatieve Master Engels en tot nu toe is het erg uitdagend, praktijk-gericht en afwisselend. Met één collegedag per week en drie dagen voor de klas, is geen dag hetzelfde. Zes uur lesgeven per week klinkt niet veel, maar met de voorbereidingen, colleges en collegeopdrachten, is het een voltijdstudie die me elke week voldoening geeft. De afwisseling tussen theorie en praktijk is een van de redenen dat ik voor Groningen gekozen heb. Elke week behandelen we in college onderwerpen die ik direct kan toepassen in mijn lessen.

Een goede voorbereiding

Deze masteropleiding is een goede voorbereiding op het lesgeven, omdat je samen lessen voorbereidt en kritisch reflecteert op jezelf en anderen tot in de details, zoals stemgebruik. Mocht het onderwijs je interessant lijken, zou ik daarom zeker de RUG aanraden, omdat ze je goed wegwijs maken in de wereld van het onderwijs.

Laatst gewijzigd:23 oktober 2017 10:45
printOok beschikbaar in het: English