Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOnderwijs Faculteit der LetterenBachelorGeschiedenis

Pim Schievink

Bachelorstudent Geschiedenis
Pim

Over Pim

Mijn naam is Pim, ik ben 20 jaar oud en ik begin dit jaar aan mijn derde jaar van de opleiding Geschiedenis. Ik kom uit het kleine dorpje Meeden dat ligt op het Groningse platteland. Vanaf het begin van mijn tweede studiejaar woon ik in de mooiste stad van Nederland: Groningen. Mijn grote hobby is voetballen en deze hobby beoefen ik bij de leukste studentenvoetbalvereniging, GSVV The Knickerbockers. Daarnaast ben ik vaak te vinden bij vrienden om daar gezellig wat te drinken en te stappen. Ook ben ik sinds het begin van mijn tweede studiejaar actief bij de studievereniging van GHD Ubbo Emmius van de opleiding Geschiedenis. Ik werk bij de Martinikerk, de meest Groningse plek van Groningen.

Waarom Geschiedenis?

Van kinds af aan had ik een grote interesse in oude dingen; kastelen, ridders en piraten waren mijn favorieten. Toen ik ouder werd is de interesse voor de geschiedenis gebleven, alleen raakte ik ook geïnteresseerd in ontwikkelingen in de geschiedenis, maatschappelijke problemen en andere culturen. Een fanatieke docent op de middelbare school in combinatie met enkele meeloopdagen hebben mij doen besloten om de opleiding Geschiedenis te gaan volgen. Je moet tijdens deze opleiding vrij veel lezen en schrijven, maar dit moet je niet tegenhouden om de studie te doen. Ik hield nooit van lezen en schrijven, nu doe ik dat met veel plezier. De studie is erg interessant en leerzaam. De studie Geschiedenis kiezen is, tot nu toe, een van de de beste keuzes die ik gemaakt heb!

Waarom Groningen?

Ze zeggen niet voor niets: ‘Er gaat niets boven Groningen.’ Ik heb bij verschillende universiteiten gekeken, maar de RUG gaf de beste indruk. Daarnaast kom ik uit de provincie en dat was in het eerste jaar ook makkelijk, omdat ik nog niet in Groningen woonde. Niet meteen op kamers gaan was een grote fout. Ik merk dat nu ik eenmaal op kamers woon er een hele nieuwe leuke wereld voor me open gaat. De stad is gezellig en er is altijd wat te beleven!

Toekomst

Na mijn studie wil ik graag wel echt bezig blijven met het vak Geschiedenis. Als mijn cijfers goed blijven wil ik na de Bachelor een Researchmaster gaan doen. Wat ik daarna ga doen weet ik nog niet, maar het lijkt me onwijs leuk om voor een promotieplek te gaan op de universiteit.

Gouden tip

Laat je niet afschrikken door baankansen of het vele lees- en schrijfwerk. Als je een grote interesse hebt in het verleden ontwikkel je, net als ik, vanzelf een liefde voor het lezen en schrijven. Een studie die je met plezier doet, gaat je vaak makkelijker af dan een studie die je met tegenzin doet. Daarom vind ik dat je moet kiezen voor iets wat je leuk vindt en niet voor grotere baankansen. Je komt altijd wel ergens terecht en de arbeidsmarkt kan op elk moment veranderen.

Laatst gewijzigd:17 november 2017 10:23
printOok beschikbaar in het: English