Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der Letteren

IMAKA-lezing: Modern hunting and Inuit livelihoods: the methods, ethics and sustainability of walrus hunting in the North American Arctic

Wanneer:ma 25-09-2017 om 19:30
Waar:Arctisch Centrum, A-weg 30 te Groningen

Op 25 september a.s. houdt Sean Desjardins een IMAKA-lezing over “Modern hunting and Inuit livelihoods: the methods, ethics and sustainability of walrus hunting in the North American Arctic”.

Sean Desjardins
Sean Desjardins

In het poolgebied van Canada en Alaska draait het leven van de Inuit al decennialang niet meer puur om een levensstijl van seizoensgebonden jacht op karibou en zeehond. Hoewel deze traditionele jacht nog steeds belangrijk is, zowel cultureel als economisch, wordt de duurzaamheid ervan vaak nog slecht begrepen. In deze lezing probeert Sean Desjardins beide kanten te laten zien van de lopende discussie over de duurzaamheid van de jacht op zeezoogdieren in de Arctic. Hij maakt dit duidelijk aan de hand van uitgebreid onderzoek onder Canadese Inuit en het Yup’ik volk in het zuidwesten van Alaska.

Sean Desjardins, van Canadese nationaliteit, is verbonden aan het Arctisch Centrum als postdoctoraal onderzoeker. Voertaal is Engels.

De lezing begint om 19.30 uur, kost € 2,- en vindt plaats op het Arctisch Centrum, A-weg 30 te Groningen (ingang Herman Colleniusstraat).