Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of Arts

Lezing Cultuuronderwijs: Omgaan met Verschil - Kunst en Cultuur

Wanneer:di 17-05-2016 19:30 - 21:30
Waar:Doopsgezinde Kerk, Oude Boteringestraat 33, Groningen

Deze lezing is onderdeel van de reeks: Omgaan met Verschil - 7 lezingen over de structuur van cultuur door Barend van Heusden.

Kunst en Cultuur

Kunst is van alle tijden en culturen. In de cultuur heeft kunst een heel specifieke functie, het verbeeldt het bewustzijn. Aan de hand van kunst kunnen we ingaan op twee aspecten van cultuur, zelfbewustzijn en verbeelding.

Locatie: Doopsgezinde Kerk, Oude Boteringestraat 33, Groningen
Tijd: 19.30-21.30
Toegang: Gratis

Omgaan met Verschil

Na een inleiding over de verschillende manieren waarop cultuur bestudeerd wordt, staat eerst de evolutie van en naar cultuur centraal. Achtereenvolgens gaat het over bewustzijn, verbeelding, taal en denken. Hierna bestuderen we de structuur van cultuur in de geschiedenis, in de kunst en in de hedendaagse tijd, in het licht van onze evolutie. De lezingen vormen een geheel, maar kunnen ook afzonderlijk bezocht worden. Na afloop is er ruimte voor discussie.

Meer informatie

dr. E. (Eelco) van Es: e.van.es@rug.nl, of 050 363 736