Over onsFaculteit der Letteren

Wanneer:vr 22-01-2016 09:00 - 17:30
Waar:Academiegebouw, Broerstraat 5
Dag van de Taal Kunsten en Cultuur

Op vrijdag 22 januari 2016 vindt in en rond het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen voor de vijftiende keer de Dag van Taal, Kunsten & Cultuur plaats. Op deze studiedag voor vo-docenten in de talen- en kunstvakken gaat een keur aan sprekers in op de laatste (wetenschappelijke) ontwikkelingen op de vakgebieden. Hierbij is volop aandacht voor toepassingen in het voortgezet onderwijs.

De dag begint met een aantal vakbijeenkomsten over de actuele ontwikkelingen op het gebied van het schoolvak. Vervolgens kunt u aanschuiven bij de lezing van David Crystal. Na de lezing is er keuze uit vijf subplenaire lezingen, waaronder een lezing van Jan Brokken over het spannend en boeiend maken van verhalen.

In de middag is het mogelijk om verschillende workshops en presentaties bij te wonen als:

• Afbeelding invoegen
  • David Crystal
  • Shakespeare
  • Literatuurgeschiedenis
  • Grammatica in het Brein
  • De poëzie van Rutger Kopland
  • Kritisch lezen
  • Spurensuchen: Eriebte Landeskunde
  • Adaptieve feedback en support bij gespreksvaardigheid Frans
  • Hoe wek je de nieuwsgierigheid van leerlingen voor CKV?