Over onsFaculteit der Letteren

Wanneer:ma 21-09-2015 20:00 - 21:30
Waar:Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
Joost de Vries

Op maandagavond 21 september zal Joost de Vries, gastschrijver aan de RUG, zijn eerste openbare lezing geven met als thema: 'Testament van mijn jeugd'. De lezing is voor iedereen toegankelijk.

Lezing en interview met Marja Pruis

In zijn klassieker zingt Boudewijn de Groot ‘Na 22 jaren in dit leven, maak ik een testament op van mijn jeugd.’ Wie zou nu nog na 22 jaar al zijn jeugd als een afgesloten geheel beschouwen? Wie zou überhaupt nog zijn jeugd als een afgesloten periode zien? En wat zijn de gevolgen daarvan? Dat zijn zo’n beetje de vragen waarmee essayist en romancier Joost de Vries zich zal bezighouden tijdens zijn gastschrijverschap aan de RUG. Na een korte lezing wordt hij geïnterviewd door schrijfster en journaliste Marja Pruis.

Kaarten en meer informatie

Webshop www.sggroningen.nl
Studium Generale Groningen
Oude Boteringestraat 13, Groningen
(050) 363 5463 | studium@rug.nl

Over het Gastschrijverschap

Sinds 1986 is aan de Rijksuniversiteit Groningen elk najaar een gastschrijver verbonden. De gastschrijver verzorgt openbare lezingen en een reeks werkcolleges. Gastschrijvers aan de Groningse universiteit waren onder meer Dick Hillenius, Doeschka Meijsing, Willem Wilmink, Monica van Paemel, Willem Jan Otten, Jean Pierre Rawie, Gerrit Krol, Nelleke Noordervliet, Bernlef, Rutger Kopland, Joost Zwagerman, Thomas Rosenboom, Bas Heijne, Koos van Zomeren, Tonnus Oosterhoff, Marjolijn Februari, Esther Jansma, Kader Abdolah, Arthur Japin, Annejet van der Zijl, Hans Aarsman, Marjoleine de Vos en Anne Vegter. In 2010 werd het 25-jarig bestaan gevierd met optredens en werkgroepen van diverse schri- jvers/zangers van popsongs, met Spinvis en Typhoon, Huub van der Lubbe en Stef Bos, Ellen ten Damme en Jan Rot en Freek de Jonge. De organisatie van het Gastschrijverschap is in handen van de RUG en Studium Generale Groningen.