Over onsFaculteit der Letteren

Lezing: ‘Ze zijn terug’. De Russische invloed in Oost Europa

Wanneer:zo 21-12-2014 om 16:00
Waar:Noorderlicht Fotogalerie, Akerkhof 12, 9711 JB Groningen

In samenwerking met Midden- en Oost-Europa Studies van de Rijksuniversiteit Groningen zijn er op een viertal zondagen in november en december boeiende bijeenkomsten in de Noorderlicht Fotogalerie. Op elk van de middagen zal een korte lezing van een deskundige gekoppeld worden aan de persoonlijke ervaringen van fotografen uit The Other Side.

'Ze zijn terug'. De Russiche invloed in Oost Europa

Door Dr Nienke de Deugd en Dr Sipke de Hoop

Met fotograaf Ad Nuis

De afgelopen jaren manifesteert Rusland zich steeds nadrukkelijker op het Europese toneel. Met name voormalige Sovjetrepublieken, maar ook staten in Zuidoost-Europa, voelen de druk die het Kremlin - door middel van bijvoorbeeld het energiewapen - kan uitoefenen. Sipke de Hoop en Nienke de Deugd zullen stilstaan bij de diverse manieren waarop Rusland zijn invloedssfeer probeert uit te breiden; de huidige situatie in Oekraïne krijgt daarbij speciale aandacht.

De toegang is gratis.