Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of Arts

Spraakmakende boeken: Anna Louw: Kroniek van Perdepoort

Wanneer:do 25-09-2014 19:45 - 21:30
Waar:Academiegebouw (Offerhauszaal) - Broerstraat 5, Groningen

Op 25 september vormt Spraakmakende Boeken onderdeel van “De Week van de Afrikaanse Roman”, een literair evenement van 19 tot en met 28 september waarbij Zuid-Afrikaanse romans in Nederlandse vertaling in de schijnwerpers worden gezet. Aanleiding voor deze bijeenkomst is de recente vertaling in het Nederlands van een Zuid-Afrikaanse klassieker: Kroniek van Perdepoort (1975) van Anna M. Louw. Na een korte inleiding in deze roman zullen vijf  Zuid-Afrikaanse schrijvers gëinterviewd worden om over de invloed van en de relatie met dit werk te spreken. Aansluitend zullen deze schrijvers uit eigen werk voorlezen: Etienne van Heerden, Irma Joubert, Sonja Loots, Kirby van der Merwe en Marita van der Vyver.

Deze bijeenkomst van Spraakmakende Boeken wordt i.s.m. De Culturele Onderneming en de initiatiefnemers van “De Week van de Afrikaanse roman” georganiseerd.

Inleider en interviewer: dr. Margriet van der Waal

Meer informatie