Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculty of Science and Engineering

Prof. dr. Hildner ontvangt ENW-KLEIN-subsidie

06 april 2021

Prof. dr. Richard Hildner ( ZIAM ) heeft een ENW-KLEIN-subsidie ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) ter waarde van 339.000 euro. De subsidie is voor zijn project ‘Charge-transfer states in low-bandgap donor-acceptor copolymers – A fresh single-molecule perspective’.

prof. dr. Hildner
prof. dr. Hildner

Het duurzaam opwekken van energie en het efficiënte gebruik ervan is een van de grootste maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. Organische functionele moleculen vormen de basis van nieuwe systemen die hierbij kunnen helpen, bijvoorbeeld in organische fotovoltaïsche cellen om elektriciteit te produceren uit zonlicht of in organische thermo-elektrische generatoren om energie terug te winnen uit afvalwarmte. Hildner wil de elektronische en optische eigenschappen bestuderen van de nieuwste generatie organische moleculen, de zogenaamde geconjugeerde donor-acceptor copolymeren. Hij zal spektroskopie aan één molecuul gebruiken om één copolymeerketen per keer te onderzoeken en om deze moleculen op de kleinst mogelijke schaal te begrijpen.

ENW-KLEIN

De ENW-KLEIN-subsidie biedt onderzoekers de mogelijkheid om wetenschappelijke innovaties tot stand te brengen die de basis kunnen vormen voor onderzoeksthema's van de toekomst.

Laatst gewijzigd:06 april 2021 15:43
View this page in: English

Meer nieuws