iGEM-team wint Gold Medal en 1e plaats

Het studententeam van de Faculty of Science and Engineering (voorheen de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen) heeft in de internationale iGEM-competitie te Boston een Gold Medal behaald én is winnaar van haar iGEM-categorie geworden. In deze competitie strijden meer dan 300 studententeams van over de hele wereld om het beste ontwerp en prototype in de synthetische biologie.
Het Groningse team heeft een methode voor bio-encryptie bedacht: in het DNA van bacteriën wordt data opgeslagen en versleuteld. In het team zitten studenten van verschillende bèta-opleidingen zoals Molecular Biology and Biotechnology, Computing Science, Biomedical Sciences, Behavioural & Cognitive Neurosciences, and Applied Physics.
Naast de gouden medaille en de 1e plaats in Information Processing heeft het team ook nominaties ontvangen voor Best Software, Best Education and Outreach, and Best Wiki (hun projectbeschrijving). Een heel goed team dus! Zeker als je bedenkt dat aan deze competitie ook topuniversiteiten meedoen zoals MIT, Harvard, Oxford, Cambridge, Beijing, Tokio en München.
De NOS heeft een filmpje gemaakt over de bio-encryptiemethode (YouTube).

Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 02:06 |
Meer nieuws
-
03 juli 2025
Erik Heeres ontvangt RUG Impact Innovator Excellence Award
Tijdens de RUG Ventures Innovation Day heeft Prof. dr. ir. Erik Heeres van de Faculty of Science and Engineering (RUG) de Impact Innovator Excellence Award ontvangen.
-
02 juli 2025
Investering van € 30 miljoen voor RUG spin-off Portal Biotech
Portal Biotech, een pionier op het gebied van eiwitidentificatie en -sequencing met behulp van nanoporiën, heeft een bedrag van € 30 miljoen aan serie A-financiering opgehaald. De financiering zal worden gebruikt voor de commerciële uitrol en...
-
01 juli 2025
‘Geef zeehonden de ruimte’
De Waddenzee verandert voortdurend. De lokale dieren hebben adaptaties nodig om te overleven in een omgeving die is vormgegeven door de getijden. Door de zeehonden in het gebied te onderzoeken zijn PhD-onderzoekers Margarita Méndez-Aróstegui en...